newton19934 發表於 5-6-2009 19:11:34

咩文明可以KO哥德呀?

哥德軍營可以起城堡兵咁屈...

娜天木柚 發表於 5-6-2009 20:27:33

計打城堡兵
拜占
阿之
都ok

Rex Tamkw 發表於 14-6-2009 15:19:22

用波c 咪得lo...一team 都打到佢死死下lo..

伍大少 發表於 14-6-2009 17:44:49

對哥德用多d火槍+d肉盾就好有效

希↙ 發表於 15-6-2009 01:32:00

哥德單用衛隊
劍兵都gg佢,平靚正,唔怕戟兵,安全可靠

哥德+弩炮
咁就用劍兵+弩炮,玩玩下就會發現哥德冇哂弩炮

kamdog 發表於 15-6-2009 08:56:54

唯有拜占庭可與之匹敵

Rex Tamkw 發表於 16-6-2009 13:39:41

唯有拜占庭可與之匹敵
kamdog 發表於 15-6-2009 08:56 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

但係生兵速問題....生1隻拜占庭 就可以生6-7隻可德...只有比人打死吧-.-"" 仲要有 弩炮做後

kamdog 發表於 17-6-2009 12:26:50

7# ※華仔※

哥德的確係好強, 尤其係喺1.0c, 因為裝甲步兵喺封建時代就平20%......本人亦非常喜愛哥德...
但係拜占庭聖騎兵對步兵確實係有毀滅性既攻擊力, 應該可以以一敵四或更多(試過以三隻全升級的精銳聖騎兵全滅十隻阿兹特克重裝長槍兵, 三隻聖騎兵僅受輕傷), 而且拜占庭升帝王花費低33%, 正常情況下應該會比哥德較早升帝, 可以在哥德升帝和研發軍事紀律前就先發制人, 而且亦可省下資源出聖騎兵或研發科技........其實永遠都係技術高既人贏, 每一個文明都可以好勁, 睇你識唔識用既啫...

單單比較聖騎兵與哥德步兵既生産速度的話, 就太片面喇. 一者重質, 一者重量; 各有所長
而且我自己以前喺zone玩都成日用哥德, 深知聖騎兵的可怕之處...

.莊^ 發表於 17-6-2009 23:04:06

用番哥德屈番佢

Lucifer_919 發表於 19-7-2009 17:17:07

日本都ok.日武打城兵有加成.打人地d哥衛幾下1隻.但係人地係量產形.可能出得唔夠佢快=.=.
頁: [1] 2
查看完整版本: 咩文明可以KO哥德呀?