樂古Nakuz

標題: 投訴圖中以上既玩家 [打印本頁]

作者: ~恐懼~    時間: 20-7-2008 20:34
作者: Ron    時間: 20-7-2008 22:47
版主不但不作出警告 而且還在討論事情 <<<  請投訴人明確指出是那位版主和相關位置, 以便審查

Crimson_P
細糖=] <---serious offense

究極•面具

→正輸←

CloseinG__   <---serious offense

由於涉及大量人物, 正在處理中

作者: ~恐懼~    時間: 20-7-2008 23:11
作者: Ron    時間: 20-7-2008 23:14
我會仔細查看的
作者: 究極.面具    時間: 20-7-2008 23:22
-.-我有指明我會扣你?_?

有冇指明?_?

我有冇指明我評你人緣-.-?
作者: Ron    時間: 20-7-2008 23:32
明天續審
作者: ~恐懼~    時間: 20-7-2008 23:33
作者: 究極.面具    時間: 20-7-2008 23:35
標題: 回復 7# 的帖子
yo

唔想講咁多=]

總之點解會引起今次事件

唔多唔少都同你人品有關^_^
作者: '路人甲=]    時間: 21-7-2008 00:15
標題: 回復 7# 的帖子
奇蹟啊神手
竟然冇我名 以為你又屈多我一筆添@_@
作者: Ron    時間: 21-7-2008 01:18
標題: 以下是本事件的裁決,如不服可以上訴
#25 (21036) 無效

#80 (mmmmm12) 無效

#93 (wah225) 無效

#112 (Crimson_P) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#122 (Crimson_P) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#147 (細糖=]) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#150 (951230539318568) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#153 (21036) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#155 (小楊柳一一) 無效

#170 (細糖=]) 無效

#174 (淡然一笑) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除5樂點

#186 (究極.面具) 無效

#190 (聰仔~~) 投訴成立,該帖扣除5樂點

#195 ([H]TT) 無效

#210 (→正輸←) 無效

#214 (病房) 無效

#219 (CloseinG__) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#224 (creen) 無效

#225 (mR.[介]`) 無效

#231 (阿陶姆) 投訴成立,該帖扣除10樂點

#232 (mmmmm12) 無效

#242 (screen) 無效

#244 (◆-`Man〞) 無效

#248 (咖啡) 無效

#258 (究極.面具) 投訴成立,該帖扣除10樂點

#269 (細糖=]) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#274 (~麻煩友~) 投訴人但言論不當,以及用分身帳號,分身帳號扣除100樂點,正身扣除500樂點

#275 (小。軒) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除100樂點

#277 (o哂咀) 無效

#282 (細糖=]) 無效

#284 (~麻煩友~) 意圖洗刷人緣,分身帳號扣除10樂點,正身扣除50樂點

#297 (小。軒) 無效

作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 01:23
如果圖中我個post有問題,
另外,之前有人被恐懼搞到封帳號

係恐懼無啦啦修改,點解超版可以睇表面
唔查證?

再者,我打果句【童話唔可以無左恐懼,童話會爆團】
都係因為恐懼打左句
恐懼:【本人退出,童話團會消失】類似既句子

至於【恐懼打埋風林】其實我係打錯字 應該係【加埋】
【童話攻風林,唔知係唔係為左恐懼】
我想知,唔通打出來都唔得?

仲有
之前恐懼曾經係樂古註冊過 cofe  仲自稱本人?
恐懼
你不仁我不義
點解超版做事,會睇表面?

佢扮我我搵返張相啦
證據
唔知超版你又會唔會公正咁處理?

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3338442&extra=page%3D2&page=27#zoom

【圖中玩家作出人身攻擊或挑釁行為。而版主不但不作出警告 而且還在討論事情 而且有玩家作出恐嚇。我回一個帖會扣我人緣 令我在樂古不再作出任何回帖】
我幾時講過同埋行動?
唔好再屈我

作者: Ron    時間: 21-7-2008 01:42
你的圖片太細, 請修正

如果圖中我個post有問題,
另外,之前有人被恐懼搞到封帳號

係恐懼無啦啦修改,點解超版可以睇表面
唔查證?

該帖正在查核, 所以沒有人可以修改

再者,我打果句【童話唔可以無左恐懼,童話會爆團】
都係因為恐懼打左句
恐懼:【本人退出,童話團會消失】類似既句子

至於【恐懼打埋風林】其實我係打錯字 應該係【加埋】
【童話攻風林,唔知係唔係為左恐懼】
我想知,唔通打出來都唔得?

是否有問題, 將會查證

仲有
之前恐懼曾經係樂古註冊過 cofe  仲自稱本人?
恐懼
你不仁我不義
點解超版做事,會睇表面?

佢扮我我搵返張相啦
證據
唔知超版你又會唔會公正咁處理?

一事還一事, 現在本人是審理是否有人言論不當

如果有人扮你, 而你感到不滿, 都歡迎你來投訴
作者: 究極.面具    時間: 21-7-2008 01:43
標題: 回復 11# 的帖子
張圖太細

睇唔到=.="

另外

請版主務必撤查今次事件

點解我呢個post講恐懼,但係點解一日間就達到3百多回覆?
http://nakuz.com/bbs/post.php?ac ... submit=yes&mod=

唔多唔少都係因為恐懼自己既人品得罪唔小會員既問題..

相信你睇番d回覆都會見到幾多人批評恐懼此人

另外,多謝你F超幫我睇番佢既註冊ip,由於今日太夜 我天朝會開post投拆
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 02:00
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread. ... ge%3D2&page=27#zoom
#399 回
果渡我貼左恐懼真係有扮我
仲係Msn加我 向我Say Sorry
原帖由 究極.面具 於 2008-7-21 01:43 發表
張圖太細
睇唔到=.="
另外
請版主務必撤查今次事件
點解我呢個post講恐懼,但係點解一日間就達到3百多回覆?
http://nakuz.com/bbs/post.php?action=edit&extra=&editsubmit=yes&mod=
唔多唔少都係因為恐懼 ...

好同意
如果恐懼無做錯/令人反感既事
點解會有咁多人鬧佢?
佢之前夠話改做好人
結果呢,無變

作者: Ron    時間: 21-7-2008 02:21
因為這證據不在本壇範圍,

我們要的是有公信力的證據,

如果你可以在本壇範圍找出證據而由可以查證, 定當處理

我不是懷疑你/ozone做假證據, 而是我想有點實際證據可以證明事件,
這樣才可具說服力
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 02:27
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 02:21 發表
因為這證據不在本壇範圍,

我們要的是有公信力的證據,

如果你可以在本壇範圍找出證據而由可以查證, 定當處理

我不是懷疑你/ozone做假證據, 而是我想有點實際證據可以證明事件,
這樣才可具說服力

嗯,我都知唔夠
不過證據已經被恐懼調高到225閱讀
我無能力牙...
點解恐懼要整到225?
因為佢有衰野係果渡
就係因為咁,搞到好多人想投訴都唔得
作者: Ron    時間: 21-7-2008 02:47
原帖由 咖啡 於 21-7-2008 02:27 發表

嗯,我都知唔夠
不過證據已經被恐懼調高到225閱讀
我無能力牙...
點解恐懼要整到225?
因為佢有衰野係果渡
就係因為咁,搞到好多人想投訴都唔得

你是指該被投訴的帖?
或是恐懼其他的帖?
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 02:53
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 02:47 發表

你是指該被投訴的帖?
或是恐懼其他的帖?

恐懼其他貼
好似叫做 解禁後 1 定2 -.-總之兩個是旦一個
作者: Ron    時間: 21-7-2008 02:59
原帖由 咖啡 於 21-7-2008 02:53 發表

恐懼其他貼
好似叫做 解禁後 1 定2 -.-總之兩個是旦一個

可以的給我link

去找你認為可找證據而被set255的帖, 按右click, 查link, 再給我
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 03:06
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 02:59 發表

可以的給我link

去找你認為可找證據而被set255的帖, 按右click, 查link, 再給我

我唔知有無記錯,我唔可以肯定係以下既link
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3275230&highlight=

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3275236&highlight=

如果上唔到就上以下既link
http://www.nakuz.com/bbs/search.php?searchid=806&orderby=lastpost&ascdesc=desc&searchsubmit=yes&page=3

如果無咁應該係我記錯,可能係係其他恐懼既Post

作者: Ron    時間: 21-7-2008 03:22
原帖由 咖啡 於 21-7-2008 03:06 發表

我唔知有無記錯,我唔可以肯定係以下既link
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3275230&highlight=

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3275236&highlight=

如果上唔到就上以下既link
http: ...

如果你要投訴他有不當行為, 請另開帖, 這樣我會set回 0, 你就可以找證據
作者: Ron    時間: 21-7-2008 03:23
標題: 以下是本事件的裁決,如不服可以上訴
#25 (21036) 無效

#80 (mmmmm12) 無效

#93 (wah225) 無效

#112 (Crimson_P) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#122 (Crimson_P) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#147 (細糖=]) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#150 (951230539318568) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#153 (21036) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除10樂點

#155 (小楊柳一一) 無效

#170 (細糖=]) 無效

#174 (淡然一笑) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除5樂點

#186 (究極.面具) 無效

#190 (聰仔~~) 投訴成立,該帖扣除5樂點

#195 ([H]TT) 無效

#210 (→正輸←) 無效

#214 (病房) 無效

#219 (CloseinG__) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#224 (creen) 無效

#225 (mR.[介]`) 無效

#231 (阿陶姆) 投訴成立,該帖扣除10樂點

#232 (mmmmm12) 無效

#242 (screen) 無效

#244 (◆-`Man〞) 無效

#248 (咖啡) 無效

#258 (究極.面具) 投訴成立,該帖扣除10樂點

#269 (細糖=]) 投訴成立,該帖扣除100樂點

#274 (~麻煩友~) 投訴人但言論不當,以及用分身帳號,分身帳號扣除100樂點,正身扣除500樂點

#275 (小。軒) 雖然沒有被投訴,但言論不當,該帖扣除100樂點

#277 (o哂咀) 無效

#282 (細糖=]) 無效

#284 (~麻煩友~) 意圖洗刷人緣,分身帳號扣除10樂點,正身扣除50樂點

#297 (小。軒) 無效

作者: 細糖=]    時間: 21-7-2008 03:33
oh 冇喇喇比人減人緣 我先話佢,,我開頭都冇攻擊佢嫁 佢自己走黎減人緣姐"
我仲要比人減多200點,,,,

加上個post開左2日內 過300貼 希望你明白 而個人行為&名氣 十分臭[[yoyo_006]]
作者: Ron    時間: 21-7-2008 03:36
現在只是進行扣除樂點的懲罰

至於是否需要禁言或禁訪, 就等下午決定吧
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 11:12
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 03:22 發表

如果你要投訴他有不當行為, 請另開帖, 這樣我會set回 0, 你就可以找證據

我並唔鍾意投訴人
我只係想講
恐懼做D人令,到好多人反感

更加希望版主你地,唔好因為咁多人針對佢而偏幫恐懼
作者: Ron    時間: 21-7-2008 11:30
這一層我們是會明白

在本壇中, 大家都應該互相尊重,

即使他令很多人不滿, 如果有會員言論不當, 都需要處理的

另外, 我們亦不會偏幫恐懼, 在本次的投訴中, 反而恐懼所接受的懲罰最大

我們希望處理時做得中立, 所以有任何投訴, 我們都會保持中立
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 11:35
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 11:30 發表
這一層我們是會明白

在本壇中, 大家都應該互相尊重,

即使他令很多人不滿, 如果有會員言論不當, 都需要處理的

另外, 我們亦不會偏幫恐懼, 在本次的投訴中, 反而恐懼所接受的懲罰最大

我們希望處理時做得 ...

其實佢係挑釁完人,等人回覆左,再修改
而然來投訴...
有人試過被禁帳號
作者: Ron    時間: 21-7-2008 11:38
原帖由 咖啡 於 21-7-2008 11:35 發表

其實佢係挑釁完人,等人回覆左,再修改
而然來投訴...
有人試過被禁帳號

你可以向其他人說

如果他有任何挑釁行為, 請影下保存, 以便跟進
作者: 究極.面具    時間: 21-7-2008 11:47
標題: 回復 28# 的帖子
如果下下都要影低咁即係明想朱死恐懼既姐-.-

人地就係佢投拆左改埋先知佢會咁做-.-點樣可以影低

佢回親都同佢影一張-.-?
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 11:49
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 11:38 發表

你可以向其他人說

如果他有任何挑釁行為, 請影下保存, 以便跟進

一切都太遲
作者: Ron    時間: 21-7-2008 12:01
如果他發言時有挑釁成份, 只需一個帖便足以入罪

而且投訴時亦應附上圖片
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 13:16
恐懼之前搞到有人被禁帳號,點解恐懼唔受到處分?
作者: lungpig    時間: 21-7-2008 13:22
=0=我想問點解冇我?
-0-係咪係第2個post到投訴?
作者: Ron    時間: 21-7-2008 13:23
你是指+plzza+ ?
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 13:25
標題: 回復 34# 的帖子
係..恐懼修改再投訴
對佢唔公平?
咁我覺得係對人唔係對事
會令人感到版主係偏幫恐懼
作者: Ron    時間: 21-7-2008 13:27
我再番案
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 13:31
希望有更多超版相討!!!
更加希望超版唔好睇表面!!

俾心機番案

我睇左
不過係唔公平
恐懼有修改

兩者都有唔岩
應該處分要一樣
點解咁唔同

作者: Ron    時間: 21-7-2008 14:23
問題就係.....我捉到+plzza+有改帖, 亦記得內容, 而且有跟有據, 又在本版否認.....

而恐懼的確有改帖, 但是我就不知他改了什麼,

要入罪就一定看實際證據, 這樣才有說服力的
作者: 咖啡    時間: 21-7-2008 14:27
原帖由 Fantasma 於 2008-7-21 14:23 發表
問題就係.....我捉到+plzza+有改帖, 亦記得內容, 而且有跟有據, 又在本版否認.....

而恐懼的確有改帖, 但是我就不知他改了什麼,

要入罪就一定看實際證據, 這樣才有說服力的

咁兩個都有改貼
咁就要處分一樣

你咁處分,對好多人都有不滿
作者: Ron    時間: 21-7-2008 14:49
原帖由 咖啡 於 21-7-2008 14:27 發表

咁兩個都有改貼
咁就要處分一樣

你咁處分,對好多人都有不滿

因為改帖可能是改一個標點, 都是改了

+plaza+ 未改的內容我是看過的, 而恐懼亦曾投訴

而恐懼未改的內容我就沒看過的, 除非有版主看過或者你有圖片留下

在這情況下, 我不能肯定恐懼是否真的意圖修改, 令自己更有利
當然, 我亦不排除恐懼曾刻意修改

所以就出現了不同的懲罰, 希望你可明白
作者: 『牙龍』    時間: 21-7-2008 15:21
標題: 回復 40# 的帖子
我改post系因為佢改左再黎屈我
出於衝動先做會甘做..
望你見諒,,,

而~恐懼~這個人極度陰險..
成日都挑釁完人..
都改post先告人的..''

所以 望超版可以開欣,,
解反我既+plzza+
而我自己都深感自負,,
知道自己有錯..
請超版見諒
作者: Ron    時間: 21-7-2008 15:25
現在只是需要等到30/7/08就會自動解禁
作者: 『牙龍』    時間: 21-7-2008 15:26
標題: 回復 42# 的帖子
多謝超版見諒 本人心感感謝[[tyjp-2-1]]
作者: [H]TT    時間: 21-7-2008 15:50
我都比人投訴埋
係佢自己話走既
咁樣又投訴一餐
加上條友d品行都差
以前話改 改到依家都係未改到
唔係點會咁多人罵佢先得
作者: →正輸←    時間: 21-7-2008 16:14
標題: 回復 樓主 的帖子
你真係好好笑bor...
你扣人地人緣就得
我地就唔可以扣番你?
唔好咁搞笑啦你...
好似講到明人緣係扣得
你人緣差唔扣你唔通扣我?
超版有問題可以搵我地
作者: 細糖=]    時間: 21-7-2008 16:17
我講真開頭未話佢 佢減我人緣,,仲要攻擊同挑釁童話"

入到去識減人緣吾回應<減人緣原因系:我退出你童話都好快冇  (請問咁樣算吾算叫做攻擊&挑釁?)
作者: ◆-`Man〞    時間: 21-7-2008 16:21
- -...又係投訴我.隨便,

同埋我希望有多d既版主/超版黎主持公道,,

THX-..
作者: 究極.面具    時間: 21-7-2008 17:01
標題: 回復 47# 的帖子
咁大壇野,再搵埋其他超版未盞搞=]

F超今次都有排搞啦 笑=]

不過講真,樂古人緣系統好在就係真係可以代表到一個人既人緣
作者: [H]TT    時間: 21-7-2008 18:17
講真句 恐懼先生佢串完人就改post投訴返人
咁你地可唔可以整個系統 記錄一星期到 有修改過既post/頁數
咁樣到時唔洗懶來懶去啦
又可能捉到果d改post 之後告返人既人
仲有呢件事 最好快d解決
我唔知你識唔識恐懼 但係希望你地公正d
一個處理唔到就搵多幾多處理
希望貴論壇改善這問題.,,謝!
作者: Ron    時間: 21-7-2008 18:59
如果要整一個系統記錄看修改前的內容, 恐怕會令本壇的伺服器負擔過重

只要有確實證據, 我們是不會偏幫任何一方的
作者: 21036    時間: 21-7-2008 20:11
如果搵唔到修改前的內容 咁樣佢咪可以毀滅證據囉~~
作者: Ron    時間: 21-7-2008 20:21
如果他一旦發出言論不當的帖, 你可以即刻影下, 交由我們處理
作者: 究極.面具    時間: 21-7-2008 22:51
標題: 回復 52# 的帖子
ys

有機會真係要大影特影>﹏<

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://wwq.micro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2