樂古Nakuz

標題: 【轉貼】日服龍之谷繁化包/日本高速VPN(非飛迅)/簡單入GAME法 [打印本頁]

作者: 逝小翼    時間: 16-6-2010 12:05
標題: 【轉貼】日服龍之谷繁化包/日本高速VPN(非飛迅)/簡單入GAME法

下載遊戲申請會員的請先到這裡看看

不求什麼,只求回覆以示支持以及改善

----------------------------------------------------------------------------------------------------
No1: 技術交流M群.

No2: 繁化包

No3: 日本高速VPN

No4: 簡單入gAmE法

No5: 香港人的公會介紹

----------------------------------------------------------------------------------------------------

* 1.日服『龍之谷』技術交流M群。

本群內以【バルナツゥ】伺服器的人為多

M群: group173082@msnzone.cn

歡迎加入一起交流任何關於日服龍之谷的問題

2.日服『龍之谷』繁化包

下載點:http://www.sendspace.com/file/pl7b57

使用方法:只要放在 X:\HanPurple\DNEST 就可以。(有更新時拎出黎,更完放番入去)

- 已轉回為0624繁化包更新版,因為有玩家發現類似木馬,加上combo太樣衰 (請先刪除舊的那個繁化包)
- 如果想要新的那個更新繁化包,請pm我留E-MaiL。

*其實可以自行把舊的 Resource01-dn.duowan.com 更名至 Resource00-dn.duowan.com
  新下載的不用理會。

轉貼自多玩網. 文件制作: 多玩龙之谷 慕容無名

* 3.日本高速VPN - 飛訊有問題 !? 用佢啦!

PacketiX VPN Client
軟體分類︰網路工具
軟體性質︰Freeware
版本代碼︰2.2
適用系統︰Windows XP
檔案大小︰14.8 MB
語言介面︰英文
原創作者︰SoftEther Corporation
官方網站︰
http://www.packetix.net/en/
下載位址︰http://pcuser.pixnet.net/blog/post/26115739

安裝vpn方法:
1.先裝32/64BIT 的軟件(跟自己WINDOW係32/64)

2.再導入自動設定檔

※Note:如果你的瀏覽器按下「http://www.packetix.net/en/secure/secure.vpn」連結後,沒有跳出下載對話盒,而是跑出一堆程式碼,請以「http://www.sendspace.com/file/6h9cwq」進行下載。

詳細進入: http://pcuser.pixnet.net/blog/post/26115739

* 4.簡單入GAME法。

首先準備IE8,VPN
方法:
1. 先登上http://www.hangame.co.jp/,之後打上帳號跟密碼
2. 開VPN 無錯  係登入左先開vpn
*注意: 飛迅一樣 只不過開既方法唔同 總知你開左vpn就得.

重要!
*注意: 第一次登入請在開VPN後,
    進入http://dragonnest.hangame.co.jp//entry.nhn
    揀選左邊的同意,再按利用登錄XXX,只雖要在第一次登入後做就可以。

3. 在IE8打上http://dragonnest.hangame.co.jp/gamestart.nhn
*注意: 1. 如果你第1次入game就裝左active x 先 就咁跟住佢做就得.
         2.正常係會有舊野彈出黎 寫日文(咩咩接統咩咩  禁確定)

4.之後禁f12
5.禁指令碼
6. copy 44-47果段code
*注1 : 此CODE含有自己的AC跟PW 最好如果貼圖的話把看見自己AC跟PW的部份刪去 沒看見的話請無視。
*注2:如果CODE內沒有AC和PW 請先把帳號認證。

*剛測試了新帳號,發覺也是沒有AC CODE,最後以日本系統進入,發現要按一個地方什麼什麼同意,再以中文系統登入就有了AC CODE,正在找尋原因。

正常的code為:
         gStr = "hangame://http://gamestring.hangame.co.jp:10000/?k22e=J_DNEST&k3e=帳號&k.........
        // add parameter : mbrAccId (yamamoto)
        gStr += "&mbrAccId="+getUserNo();
        ReCallOnLoad();
(第44行好長就岩架喇,唔洗問我- -)

7.禁多行模式
8.貼上之後禁執行指令碼
(如果係vista/win7 , 會出現一舊野問你確定執行此程式 , 按確定)
9.最後關VPN,順利登入遊戲

係唔需要任何轉換系統語言來執行,在繁體系統下使用無問題

同埋岩岩經試驗 可以係維護果時入game.
但係入唔到副本-_-v

轉貼自2kf. 發表者為 2030744 部分內容更改by 逝小翼.

-------------------------------
5.

*另外 一級公會「幻想のワルツ」招生a.a

有意上線pm我/ m群叫我 : 竜の翼

【バルナツゥ】香港人的公會;)

作者: brian12345    時間: 16-6-2010 12:45
正喎
但係有冇其他vpn推介?
依家飛迅入唔到
作者: 逝小翼    時間: 16-6-2010 14:43
正喎
但係有冇其他vpn推介?
依家飛迅入唔到
brian12345 發表於 16-6-2010 12:45

已更新 希望幫到你.
作者: brian12345    時間: 16-6-2010 16:34
謝謝^^
希望你更新部份同時能協助其他玩家
作者: 逝小翼    時間: 20-6-2010 13:18
再更新 加左圖

希望睇完有用既話回覆..
作者: chaihin1993    時間: 20-6-2010 15:36
如果冇IE8係咪用唔到呢個方法 ?
作者: 逝小翼    時間: 20-6-2010 20:23
如果冇IE8係咪用唔到呢個方法 ?
chaihin1993 發表於 20-6-2010 15:36

以我所知係. 因為我用FIREFOX試 F12無野出. 我諗其他都係咁. 包括IE7
作者: zytan    時間: 20-6-2010 21:40
我paste了它写syntax error
作者: 逝小翼    時間: 20-6-2010 21:44
我paste了它写syntax error
zytan 發表於 20-6-2010 21:40

如果可以的話可以附上圖片嗎.. 因為我還未知道是什麼問題..
作者: chaihin1993    時間: 20-6-2010 22:18
回復 9# 逝小翼

我與日服無緣 ...
裝唔到ie8 ~_~
作者: 逝小翼    時間: 20-6-2010 23:18
回復  逝小翼

我與日服無緣 ...
裝唔到ie8 ~_~
chaihin1993 發表於 20-6-2010 22:18

用唔到我個方法可以用番轉日文語系個方法架;)
作者: 小丑o)    時間: 21-6-2010 19:45
can play, thx
作者: 17792365    時間: 21-6-2010 20:01
好難睇呀=.=
仲有 有冇繁體補丁
之前好似話有
作者: 逝小翼    時間: 21-6-2010 20:33
好難睇呀=.=
仲有 有冇繁體補丁
之前好似話有
17792365 發表於 21-6-2010 20:01

有 不過過大up唔到 遲d搵日我up去sendspace= =
作者: 17792365    時間: 21-6-2010 22:05
有 不過過大up唔到 遲d搵日我up去sendspace= =
逝小翼 發表於 21-6-2010 20:33

OK
咁等我跟下你d步驟去做先 聽日=.=
作者: 逝小翼    時間: 22-6-2010 13:44
OK
咁等我跟下你d步驟去做先 聽日=.=
17792365 發表於 21-6-2010 22:05

嗯.. 已更新繁化包.
作者: 17792365    時間: 22-6-2010 14:16
嗯.. 已更新繁化包.
逝小翼 發表於 22-6-2010 13:44

依家應該更新緊=.=
但真係好複雜 錯左好多次都要重黎
作者: eddieMKY    時間: 22-6-2010 16:28

我係 ie8 打個個網之後咁樣
有句日文....
作者: 逝小翼    時間: 22-6-2010 16:48
我係 ie8 打個個網之後咁樣
有句日文....
eddieMKY 發表於 22-6-2010 16:28

有冇睇下面張圖 有日文係正常..
作者: eddieMKY    時間: 22-6-2010 16:52
我 copy完 code之後  x行之後  

佢話 please try again later....

仲有...我code個到  44-47  無我 id同password......  有無問題嫁???
作者: eddieMKY    時間: 22-6-2010 17:04
認證ac 個  e-mail要禁邊個link??

係唔係我未認證ac....???
作者: eddieMKY    時間: 22-6-2010 17:19

作者: eddieMKY    時間: 22-6-2010 17:49
可唔可以幫下我呀
作者: 逝小翼    時間: 22-6-2010 18:05

仲有...我code個到  44-47  無我 id同p ...
eddieMKY 發表於 22-6-2010 16:52

請試試用同一頁ie來登入和入game。。。
作者: lairoom    時間: 24-6-2010 11:24
VPN
再導入自動設定檔
secure.vpn下唔到
作者: lukayuki    時間: 24-6-2010 14:57
成功左..謝謝分享///比起之前更加方便..不用更換系統語言!!
作者: dave8246    時間: 24-6-2010 17:59
可以把44行的指令碼整句打出來給我看嗎

我的44行也沒有id & pw
作者: 逝小翼    時間: 24-6-2010 18:42
可以把44行的指令碼整句打出來給我看嗎

我的44行也沒有id & pw
dave8246 發表於 24-6-2010 17:59

已更新

另已更新繁化包 :handshake

VPN
再導入自動設定檔
secure.vpn下唔到
lairoom 發表於 24-6-2010 11:24

睇清楚我寫d咩
作者: lairoom    時間: 24-6-2010 19:04
※Note:如果你的瀏覽器按下「http://www.packetix.net/en/secure/secure.vpn」連結後,沒有跳出下載對話盒,而是跑出一堆程式碼,請進入網頁「http://tinypaste.com/9203e」,用滑鼠右鍵按一下裡面的連結→【另存目標】。我下唔到==真的
作者: 逝小翼    時間: 24-6-2010 20:59
※Note:如果你的瀏覽器按下「」連結後,沒有跳出下載對話盒,而是跑出一堆程式碼,請進入網頁「」,用滑鼠 ...
lairoom 發表於 24-6-2010 19:04

okk 更新了notes;)
作者: R.YcH    時間: 25-6-2010 13:36
我44個行野同你個個唔同 點解決...?!

gStr = "&jidType=1";
作者: 逝小翼    時間: 25-6-2010 16:57
我44個行野同你個個唔同 點解決...?!

gStr = "&jidType=1";
R.YcH 發表於 25-6-2010 13:36

再更新 希望幫埋其他人;)
作者: dsdsdsds123    時間: 25-6-2010 18:34
我開左個vpn之後上唔到網- -
作者: R.YcH    時間: 26-6-2010 11:13
再更新 希望幫埋其他人;)
逝小翼 發表於 25-6-2010 16:57

我頭先上網睇睇下搵到

係咪依個網  http://dragonnest.hangame.co.jp//entry.nhn
作者: 逝小翼    時間: 27-6-2010 08:26
我頭先上網睇睇下搵到

係咪依個網
R.YcH 發表於 26-6-2010 11:13

我之前用日文系統就係禁完依個同意.. (左邊的) 再用簡單登入法就有CODE了.
但剛以繁中系統測試發覺用我自己的AC沒辦法按同意.. 現在測試新AC中..

已測試,證實可以。 謝謝樓上的提醒 已更新:handshake
作者: dave8246    時間: 27-6-2010 15:24
多謝樓主大大的更新 ~ 現在能玩了
作者: dsdsdsds123    時間: 27-6-2010 16:06
開左PacketiX VPN..轉埋日本..但係連唔到線..點解
作者: superricky    時間: 27-6-2010 16:20
想問一下為甚麼我一開GAME到更新,佢就話我update fail
有何解決方法
&點解每次LOGIN佢都叫我驗證?
作者: 逝小翼    時間: 28-6-2010 17:37
想問一下為甚麼我一開GAME到更新,佢就話我update fail
有何解決方法
&點解每次LOGIN佢都叫我驗證? ...
superricky 發表於 27-6-2010 16:20

請先登入再開vpn 就唔會發生每次登入都要驗證的問題...
update fail. 你update之前有冇熄vpn.

請先跟住步驟做再問問題

開左PacketiX VPN..轉埋日本..但係連唔到線..點解
dsdsdsds123 發表於 27-6-2010 16:06

有部份人都有依個問題, 你試下用飛迅..
作者: louis123801    時間: 4-7-2010 20:44
有用post~幫推
作者: lemongigi    時間: 6-7-2010 10:44
我想請問下~~
安裝vpn方法:
1.先裝32/64BIT 的軟件(跟自己WINDOW係32/64)<<<<我點知自己電腦係32定64?
同埋個繁化包係100%把日本轉左做中文嗎~~?~~ thx~~
作者: lemongigi    時間: 6-7-2010 12:18
你好~我想請問呢~~我安裝5到ie8仲有無其他方法呢~>?<幫幫手就係差ie8...
作者: 逝小翼    時間: 6-7-2010 17:49
我想請問下~~
安裝vpn方法:
1.先裝32/64BIT 的軟件(跟自己WINDOW係32/64)
lemongigi 發表於 6-7-2010 10:44

你試試進入c:/  睇下有冇Program Files(x64)

如果有姐係64bit 如果剩係得Program Files

咁你就係32bit  在大部份情況下 , 都係32bit的= =

你好~我想請問呢~~我安裝5到ie8仲有無其他方法呢~>?
lemongigi 發表於 6-7-2010 12:18

用第2個方法 在本po 頂樓的頂端位置 按那個這裡進入
作者: sergiowong    時間: 16-7-2010 18:23
感激~_~
e+裝緊,幫你推推
作者: 63323090    時間: 28-7-2010 13:20
點樣知自己既window係32/64
作者: 逝小翼    時間: 28-7-2010 15:09
點樣知自己既window係32/64
63323090 發表於 28-7-2010 13:20

正常係32 你試左唔得先試64 唔會影響部機

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://wwq.micro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2