打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 數學求助中心做數有唔識歡迎提問

combine cert haha
自修定重讀?
M.Yin 發表於 7-4-2013 22:17

唔鐘意combine cert
自修.
回復 支持 反對

頭30題 10分鐘 .. 咁勁@@我驚咁快會有careless mistake
5知點解我5鐘意check卷,所以一開始做得快見有 ...
zenith710 發表於 10-4-2013 23:41

頭30題 10分鐘 .. 咁勁@@我驚咁快會有careless mistake ->當年(姐昨年)我練左30年pp...加埋有底, 所以先做到咁. 當然當中試過錯, 但練個陣錯係好事, 考試就更小心.
5知點解我5鐘意check卷,所以一開始做得快見有大把時間之後就會慢慢做,務求仲有5min剩就夠.
點知有時慢慢做之後,最後又會好趕,都5知點算=.= 心態問題..->55. 搵到最適合自己方法,就唔好跟人做法, 唔鐘意check 卷想一擊必中就慢慢做, 小心時間控制唔好臨尾唔夠時間就得, 當然有時間剩最好check 卷. 反正都paper 2 唔洗留精神
(不過我倒不太擔心5check卷會有careless mistake.雖然次次都係有1-2題係careless mistake,但我5會係好多careless mistake個d人..)->咁就得, 希望你DSE 0careless.
回復 支持 反對

past paper 差唔多準備好, 有80 - 05年 (無95, 03)
聽日就開始做 ._.
回復 支持 反對

返黎了...

係度post 下result 先
(0 check 卷, focus on 速度 only, 但上唔返30min, 30min 要近年d 卷先得...)

96 CE
45:11:490
50/54

92 CE
時間不明, >1hr
49/54

85 CE
47:09:459
47/53
NO.50

88CE
43:20:337
50/50
NO. 5, 22, 37, 41

90CE
49:26:275
53/54

95 CE
42:49:833
52/53
NO.48

題號代表個題無正確答案or 答案打錯 (以前d pp 人手打可能有錯)
92年唔計NO54 只係用左45min, 但54唔知咩事諗極都做唔到, 而家識)
回復 支持 反對

近三份接近full, 希望可以星期一再full多次!
回復 支持 反對

回復  曲奇bb
整體成績也很不錯呢 恭喜啊
我今日先開始正式做番maths
天哪 我覺得我未必操得番個良好狀態
...
小雪冰 發表於 13-4-2013 20:20

我都唔係早你好多起步

大家加油

86 MC
53/54
40:54:878
回復 支持 反對

回復  曲奇bb
ya加油啦
我唔想又係考完之後感覺糟糕了
話說做緊CE 91 MC
果然都係會有之前做過既題目出現- ...
小雪冰 發表於 13-4-2013 21:20

擺上黎討論下 hehe
回復 支持 反對

My answers
1. B 2. D 3. D 4. C 5. A
6. C 7. B 8. A 9. D 10. A
11. D 12. C 13. C 14. A 15. B
16. B 17. B 18. C 19. C 20. D
21. C 22. A 23. B 24. A 25. D
26. A 27. B 28. A 29. D 30. B
31. B 32. B 33. A 34. D 35. D
36. A 37. C 38. C 39. A 40. B