查看: 51586|回復: 57
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 分析最近比較易解禁的解禁曲 - アルストロメリア

關閉 [複製鏈接]

睇完下面D 簡述, 應該就明咩係ALL YELLOW 同NO GRAY...

這個稱為MUSIC BAR。
顯示出樂曲由開始到結束曾出現MARKERS的數量。
玩家可以作爲一個選擇樂曲時的參考。

MUSIC BAR中的四方型會根據遊玩結果改變顏色。
Yellow 黃色
完美地TOUCH全部的MARKER。
Blue 藍色
及時TOUCH全部的MARKER。
Grey 灰色
不能及時TOUCH的MARKER。

若不能一次過將所有的MUSIC BAR 都變成黃色,再挑戰後結果會更新的!
整個MUSIC BAR 都呈現黃色時便稱為ALL YELLOW,沒有灰色的時候便稱為NO GRAY。

達到ALL YELLOW的時候,就離EXCELLENT不遠了!

以上資料轉自
Jubeat Knit 亞洲繁中專設網站

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 幫助會員

查看全部評分

回復 支持 反對

SOS 同隅田川,,,
其實打多幾次就順手架拉,,,
反而Crosswind 我打都有時覺得唔太順手.__."
搵日又去推下分先 -w-
回復 支持 反對

非常同意,,, 哈,,, 俾個參考俾大家-w-
SOS (96) 都算滿意^^
隅田川 (90) ...
Slang (90) ...
Crosswind (73) 唉,,, 亂咁打出黎既分,,, 搵日再去推高D 先.__."
回復 支持 反對

早幾日先去推完分...
SOS (97)
Crosswind (91) 進步左^^

聽日應該係天堂月亮
不過我應該冇時間打(?

我同樓上一樣期待緊百合水仙
不過我唔知星期幾先有 ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-10-2011 20:15

我都期待依兩首曲, 睇黎 アルストロメリア 應該會過兩日出1.5 (希望拉),
到時有時間去玩番場先^^
回復 支持 反對

可能K社有陰謀
將果首アルストロメリア唔放係呢幾日出都未定
Torchic╳小火雞 發表於 31-10-2011 23:46

希望唔會咁拉, 唔係我地真係幾難有機會打到依首曲... [遺憾 -w-]
回復 支持 反對

已抱有遺憾...
那首歌當天1.5
我竟在家陪家人吃飯;(!!
都吾知幾時先再有得打;'( ...
kjaiiv3v 發表於 19-11-2011 01:12

ME TOO LA -v-
個日我都抽唔到時間去玩,
上兩星期係觀塘APM 玩, 經已見到有人開左首水仙百合,
真的好想同佢黎番場LOCAL MATCH^^ HAHA!!!
回復 支持 反對

12月3號果陣打次俾我睇 米知有幾大力囉xd.
可能得我同您去>
kingson2 發表於 22-11-2011 14:41

哈, 預埋我拉^^
曾經我都試過用力按制, 玩左兩三場, 隻手好唔自然, 有點酸 -v-
溫柔D 打拉~
回復 支持 反對

莫非就係小火雞@@
.............................................. 網名黎既姐~
回復 支持 反對