打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] ☆☆☆ ''場主'' 既定義 , 你訓醒未? 到底你明未? ☆☆☆

關閉 [複製鏈接]
咁你殺唔到唔代表冇人殺到- -都係果句,技術
殺唔到只不過係學藝未精
並唔係鋸嘅神屈 ...
fongkapan 發表於 4-4-2013 07:47 PM

電鋸玩屍屈已經係鐵一般既事實
    殺唔到唔等於學藝未精,而家講緊已經唔係技術既問題
    你試下係屍1同一個玩電鋸既人玩,鋸係咪神屈,玩完再話我知
回復 支持 反對

鋸係近攻,殺破狼係遠攻,邊個狗d?
fongkapan 發表於 4-4-2013 11:51 PM

所以玩一般殺破狼廢過電鋸
    但係玩屍邊個勁d唔係計近攻遠攻,因為用屍一樣係近攻
    用鋸雖然冇得遠攻,但範圍大,攻擊力大,唔使換彈,易爆頭,可持續攻擊
    殺破狼得3粒彈,要換彈果時就好易死
回復 支持 反對

科技永遠都係隨住時代黎進步屍1嘅程度係比番d 1.6果d 槍黎玩嘅模式黎嘅
你可放個最新嘅電鋸入去玩屍1咁比 ...
fongkapan 發表於 5-4-2013 10:09 PM

都岩既,但係就算玩屍3,要同電鋸1p1都唔易玩..
回復 支持 反對

用一般唔會有人用鋸打人掛?除非用bug玩屍唔計遠近攻
咁我反問番你
條屍離你愈近,死嘅機會愈大
定係
條屍 ...
fongkapan 發表於 5-4-2013 10:33 PM

其實呢,我就好小會話人用9槍既,咁只會俾人覺得你殺唔到人係到搵籍口
    實際上,屍同你既距離同你死既機會,係唔成比例既~
    係睇個果人用咩槍同用屍果個人技術既高低~
    用鋸"換彈"既速度快過其他槍"好多"
    基本上唔可以話係換彈
    重有,用鋸打中一下就已經飛到好遠,換彈既快慢已經唔係問題
    用殺破狼同鋸既不同之處就係,佢唔係範圍性既,而且彈量少,咁意味住近距離並無任何優勢~
    如果3粒彈都打miss既幾乎都係死,而電鋸就冇呢個問題,幾乎唔會miss
    你可以話如果用鋸既miss左一下,等佢換彈果時再去殺佢就ok la(?)
    但事實係唔容易既,尤其是係玩遊擊時,佢miss一下自然會行後,要係咁短時間內抓到佢,係唔易既
    而用殺破狼你唔一定下下都中,特別係人地用沙啦連跳果陣,你好易就會打失,跟住好快就死

總結:2把槍都係彈屍槍,都有delay,但係用鋸就守點遊擊都岩用,殺破狼就只有守點岩用
回復 支持 反對

係架,最好有暴走嘅屍
開左暴走唔好跳,跳起比鋸打會彈到勁遠,靈活比鋸彈完一次就左右走下位
試多d 就會 ...
fongkapan 發表於 5-4-2013 10:49 PM

講真,用鋸咁高攻,你重要開暴走,頂唔到幾多下-.-
回復 支持 反對

你錯啦- -其實鋸唔高攻係得爆頭先甘
打其他部分扣幾百幾百一下架咋- -
fongkapan 發表於 5-4-2013 11:04 PM

右擊唔係扣600咩= =
    我無記錯既話開暴走時既傷害會加倍(即1200)
    重有用鋸極易爆頭,一場求其都爆到3,4隻
    而且你都未計埋士氣果D,230%攻差唔多一下一隻咁制..
回復 支持 反對

所以我話禁槍唔係問題但d 房名一係列晒禁乜禁乜唔係淨係一句禁狗槍咁樣
根本有排嘈 ...
fongkapan 發表於 5-4-2013 11:02 PM

如果要列哂禁咩槍咩槍我怕D小學雞會唔睇場名直接入場
    一句禁9槍大家都知咩事,其實無須多講(尤其是電鋸)
    如果要嘈既,一律直接踢除處理
回復 支持 反對

幾時開暴走會雙倍攻架?- -
fongkapan 發表於 6-4-2013 09:39 PM

唔係雙倍攻..係人地打你會扣雙倍,即係原本人地打你一槍扣100,暴走時變200
回復 支持 反對

會架咩?玩左咁耐又真係唔知屍暴走受兩倍傷架wo
fongkapan 發表於 7-4-2013 07:36 PM

你自己試下啦..順便試埋沙啦隱身係唔係兩倍傷
回復 支持 反對