樓主: ppg12345678
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 1.0 綠亞外交戰-打得最好既一場

關閉 [複製鏈接]
樓主,,,,你真是一位外交手段十分好的人才呀.....你真是好有智慧....好醒目呀你!!!!
所謂的外交手段,是一句講曬[唔知醜],,,猛同人地講,做朋友,,,[皇兄,做朋友]<<<呢句最肉麻
講打,,你唔夠手快,,所以打唔嬴,,,講智慧,,就你得<<<<<未睇過段片的人聽到你咁講,,,仲以為你是d食腦的人.....原來只是一名....
好似片中的8p咁.....雖然佢係就係輸左....但我覺得佢輸得起....打到最後一分一秒....都仲未放棄,,,,最重要係...佢知[醜].....佢的行為先
值得人尊重!!!!!好心你啦....仲以為自己真係外交勁外交勁....講你知一隻online game,,巨商...呢隻game入面的pk場,,,個個都係咁架...個個[柴]入到去,,,唔夠d勁人鬥,,就係度,,同人地結盟....有時真係嬴左,,亦証明唔到你d咩囉.....你仲要係隻game入面講左一句粗口=.=,,,真無品

你好彩唔係在8p旁邊....如果8p在你未上城的時候打你呀....睇你點用你個d[所謂的智慧],,40人上城,,,仲話講經濟...我就唔算勁..不過如果好似你咁唔駛出兵,,,淨係搞經濟...我諗我的效率是你的1倍有多!!!!
仲有呀....如果你真係外交勁,,,就一早就用你的智慧,,說服8p,,等佢同你1 team,,咁你地兩個咪可以殺曬佢地囉....你的資源,,8p的兵....

如果,係2-7p中,,我係其中一個....我就會同你扮結盟...之後,再同8p結盟...放兵再深入你地方,,,轉為敵國,,,一次過打到你咩咁呀.....智慧喎=.=
咁識外交,,你結曬另外個7個玩家呀!!!!!你連建唔建火砲塔都要問過人呀.....到最後,有咁多資源係手...都係被個少少你的同盟,,,同盟想棄,又唔被佢棄...難道佢棄左,你就打唔嬴???手上有咁多資源....都打唔嬴一個就快無資源的人.......唉........智慧,你有嗎?
難道你係AOC入面,用個咁的名啦.....你個名同你的手法,,真係相似!!!!呢個名,真係好suit你呀!!!

最後,我希望你唔好再灌輸呢一種[智慧形]玩法的AOC予其他玩家....
如果唔係=.=...一入到場,,5P,,,做朋友呀,6P,,,,做朋友呀,7P,,,,做朋友呀<-----成個對話欄都是呢D野.......

回復 支持 反對

原帖由 molei 於 2007-6-2 15:43 發表
樓主,,,,你真是一位外交手段十分好的人才呀.....你真是好有智慧....好醒目呀你!!!!
所謂的外交手段,是一句講曬[唔知醜],,,猛同人地講,做朋友,,,[皇兄,做朋友]

多謝你寶貴既意見 :lol
molei 兄,做朋友嗎?
回復 支持 反對

原帖由 肥云 於 2007-6-2 12:25 發表
之係咁- - 呀tim1234567 ~
我同你講~你出黎用你所謂既綠亞實力同我班fd打場「外交戰」
講多無謂~打番場最實際

wo 你都幾叻wor
搵班fd同人打ffa
同搵7個人圍一個人有咩分別?

點解講多無謂呢
你當我唔識 請教下樓主高超既外交技術
你有你所謂外交既實力
要打要講你都可以講嬴既啦
係唔係有人理屈辭窮
定係有人以為自己係生番/野人
乜都靠武力呢

原帖由 ppg12345678 於 2007-6-2 07:36 發表

第一時間搬新居 ~.~

你可以去邊?
點樣用你既外交技術保證有人唔會打落水狗呢

回復 支持 反對

樓主玩幾年aoc第一次贏所以post上黎
大家就咪插佢了
回復 支持 反對

原帖由 ppg12345678 於 2007-6-3 04:39 發表

多謝你寶貴既意見 :lol
molei 兄,做朋友嗎?

又用你的外交頭腦嗎?
打一隻GAME就好好咁啦~你咁打唔悶??
回復 支持 反對

你地咪再插樓主啦
樓主只係將佢自己既外交技術放上來,,,5係佢自己既綠阿技術
同埋外交技術一定要講野先可以發揮出來
5通5講野你同人做朋友咩,,你理得人地煩5煩姐
講明係外交戰,,5係綠阿4v4
希望大家5好再插樓主,,話佢廢,,技術5好etc
因為呢場係一場外交戰,,贏左就係技術
回復 支持 反對

我已經很小係樂古打aoc了
現在都轉移陣地去gamepark.
見到呢個post嘈得咁激烈
忍唔住下載佐黎睇
幾經辛苦終於睇哂
以下是給樓主的小許意見
其實綠亞玩ffa真係好冇引
如果我係4p,人地唔答你咪已經代表佐唔想同你一齊
唔同想同你同盟又會唔應你咩
我係4p一早走佐,唔會玩落去.
我相信好多綠亞玩家都同小弟一樣
較量的是技術,而不是外交
仲有就係完全唔見得你既外交技術有幾勁
如果個個都好似你咁
係到打"1"字洗頻
係咁迫人,就算綠亞ffa真係一個可行既玩法,都會比你呢種人玩到膠哂

同埋呢種玩法真係要好直接咁講句,係白痴既玩法

看見樓上有人講話同佢d fd玩綠亞ffa
呢樣就係點解唔可行,人地可能team哂圍一個,公平性已經大大下降
回復 支持 反對

原帖由 ppg12345678 於 2007-6-2 06:59 發表

8p 冇可能會黎打我,打我係利益上係最蝕低,加上佢比人打到成身屎,唯一奇怪係佢唔肯盟我

最勁敵係 k,佢同我一起打角位..我今場都係夠儲資耐

點解冇可能打你=.=佢早期,同7p玩哂啦...攻你有咩冇可能
攻完你,又可以採你d金...又斷左其他幾個國家的中間...
你認為你搬到屋?人地咁高手...你d村民...行都未行到就死哂啦
咁都叫外交=.=狂煩人叫人做朋友,你比資人出兵...人地拎你d資黎打你先
你又有冇考慮牙,你煩人,人地覺得你煩,出兵打你先,又有冇諗呢,咩都唔諗...唔覺外交技術有咩勁=.=?
真真正正的外交,係出兵頂到人地好耐,最後冇哂兵,求和,咁先叫外交,似你咁咩=.=?
好心你睇下8p點打先啦
由頭到尾打哂,最尾比幾個國家圍都唔會即棄....這種先叫值得睇技術的人
你win只係你負6...教精你ja....
回復 支持 反對

原帖由 fungcd 於 2007-6-3 13:28 發表

點解冇可能打你=.=佢早期,同7p玩哂啦...攻你有咩冇可能
攻完你,又可以採你d金...又斷左其他幾個國家的中間...
你認為你搬到屋?人地咁高手...你d村民...行都未行到就死哂啦
咁都叫外交=.=狂煩人叫人做朋友, ...

你都幾有頭腦,比左意見我
得,原來呢個世界有負6,
希望我負負66 發達買大屋 (幾順口WO- -)
回復 支持 反對

7個同盟既話不如唔好玩啦

我想親身體驗你外交能力有幾強,,

回復 支持 反對