樂古Nakuz

標題: 我對新出模式有點失望 [打印本頁]

作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 14:48
標題: 我對新出模式有點失望
我一入場以為彊屍會變強
結果是彊屍跳躍能力沒變太強
反而被擊退效果增加
人類MG3已經可以壓制到隻屍

總結: 仲係人類屈殭屍
作者: akira_a    時間: 14-1-2014 15:01
新地圖玩32人場人類想贏都難
作者: kaka9911    時間: 14-1-2014 15:11
失望咪好囉,,,,起碼唔洗再玩...
再唔係玩屍3囉
作者: 1250131424    時間: 14-1-2014 15:18
人家原廠都說這是 [ 重新打做 ] 的彊屍模式~
就不要拿來跟 C123 比了吧....
玩了一會發現彊屍是強在動作多而不是血多,
你用以前玩法,當彊屍昤 [ 無腦 ] 向著人類死沖,乜都死啦....
原廠發那麼多心思在開發 C4 , C3 勢必沒落...
難道你還留在 C3 玩單調殺C 遊戲?............
好奇的是 C4 不用花錢買道具... 那遊戲工司會用什麼辦法賺錢..............
作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 15:34
玩了一會發現彊屍是強在動作 ...
1250131424 發表於 14-1-2014 15:18

可能剛剛新接觸 暫時沒發現殭屍壓倒性的優勢
反而人類可以用雙子 閃靈擊退殭屍
感覺上殭屍被擊退的效果還增加了
作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 15:35
新地圖玩32人場人類想贏都難
akira_a 發表於 14-1-2014 15:01

玩屍三32人人類都很難贏 人多好辦事
作者: ZoMble乂幻月    時間: 14-1-2014 16:53
睇番之前條測試影片,
用新機槍黎打普屍都冇咩擊退力
我以為係屍4降低左人類槍支擊退力,
乜原來唔係咁咩
(我重未有時間玩新模式so唔清楚)
作者: tomy09    時間: 14-1-2014 17:20
我覺得已經好過屍3好多
作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 17:50
睇番之前條測試影片,
用新機槍黎打普屍都冇咩擊退力
我以為係屍4降低左人類槍支擊退力,
乜原來唔係咁咩
(我 ...
ZoMble乂幻月 發表於 14-1-2014 16:53

隻屍只係夜晚隨機變王先唔會死有2萬血 可以開火箭飛行技..
其他屍都係廢 無咩用 一開始有2個手榴彈 1個炸落去扣1000
人類又有基因 精準  疾跑 D屍比人追住黎屠
作者: s07440303    時間: 14-1-2014 17:57

唔多識玩, 屍技原來係雙W, 但跪低或者跳下都冇咗
仲諗住跳技可以爬牆, 原來得鐮骨先係
作者: kk1166    時間: 14-1-2014 19:44
講黎講去得個講字
而家電鋸夜晚都彈到屍
有電鋸係玩哂
強烈要求電鋸夜晚果彈擊退力減低

btw 佢果度寫左首部曲
可能二部曲會仲好玩
作者: s07440303    時間: 14-1-2014 20:00
唔係, 佢講六部曲係活動嚟
狂帝唔識回血, 冇得閂夜視

21號又有咩大型更新
作者: kk1166    時間: 14-1-2014 20:02
夜視係有得閂
但彊屍死左重生左閂唔到
可能係bug黎
作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 20:19
夜視係有得閂
但彊屍死左重生左閂唔到
可能係bug黎
kk1166 發表於 14-1-2014 20:02

彊屍係夜晚唔會死
原地復活
作者: ZoMble乂幻月    時間: 14-1-2014 20:30
21號又有咩大型更新
s07440303 發表於 14-1-2014 08:00 PM

唔使問,都知係一年一度既抽年槍賓果活動
    黑橘表示:又可以賺一大筆
作者: 1146446089    時間: 14-1-2014 20:46
電鋸太屈機啦
我camp係下水道個到幾round已經八十幾k
作者: 傻乂小風    時間: 14-1-2014 20:55
唔使問,都知係一年一度既抽年槍賓果活動
    黑橘表示:又可以賺一大筆 ...
ZoMble乂幻月 發表於 14-1-2014 20:30

出馬年武器0.0
作者: kk1166    時間: 14-1-2014 21:13
彊屍係夜晚唔會死
原地復活
傻乂小風 發表於 14-1-2014 02:19

夜晚先會係咁日頭會死 但會返生
作者: hungpaul01    時間: 14-1-2014 21:20
屍大把屈位 d人仲未知
作者: ZoMble乂幻月    時間: 14-1-2014 22:27
出馬年武器0.0
傻乂小風 發表於 14-1-2014 08:55 PM

睇黎今次出既係魚槍
    http://tieba.baidu.com/p/2805102781
作者: Charlie1012    時間: 14-1-2014 23:33
我覺得好很悶 殺屍難左 破水更係係難過以前 (本來破水就不難)
主要係天光時 唔開技殺唔到屍 一班係只會更加保守咁守點等技
殭屍因為怕被爆頭 天光行動唔敢太冒險
打法上保守左好多  

到左夜晚一班屍衝入水路亂衝亂撞 唔知做緊乜-,-
不過賣隊友同切槍是大幅度削弱(弱者福音)
我會當屍3係考驗自己無中生有的殺敵能力
暫時屍4只可以同一班人亂衝亂撞守死係一個地方 囧  

對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得好無聊  或者免費玩家會覺得幾好玩的
作者: 傻乂小風    時間: 15-1-2014 09:53
睇黎今次出既係魚槍
ZoMble乂幻月 發表於 14-1-2014 22:27

又係類似標左去扣9765血 既武器 唔洗問都知
作者: v1w1    時間: 15-1-2014 14:35
我覺得好很悶 殺屍難左 破水更係係難過以前 (本來破水就不難)
主要係天光時 唔開技殺唔到屍 一班係只會更加 ...
Charlie1012 發表於 14-1-2014 23:33

至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得好無聊  或者免費玩家會覺得幾好玩的」

我不明白上半句的意思

我的答案:你好像認為屍4主要是為免費玩家而設,卻削弱部分消費玩家的樂趣(純粹個人不科學分析)

優秀這個詞語,希望不是在建基於賣隊友,組隊殺路人

作者: 傻乂小風    時間: 15-1-2014 14:59
至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得 ...
v1w1 發表於 15-1-2014 14:35

清費又優秀 這詞可能是有前才有後 可能有電鋸通街走就叫優秀
是武器優秀還是技術優秀 有相討之處
作者: ZoMble乂幻月    時間: 15-1-2014 20:57
其實我覺得屍4係幾好玩既
至少屍4唔會有雷比bug
同賣隊友問題唔會太嚴重
不過最好既就係屍4冇c炸同瑪莉
守點果D唔使次次死
作者: Charlie1012    時間: 15-1-2014 22:18
至少屍4有些改進

不過江山易改,本性難移

人始終是以安全為主

「對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得 ...
v1w1 發表於 15-1-2014 14:35

好簡單 屍4係比弱者玩的 我呢種強者只中意玩英雄主義 所以會選擇回屍3
或許我日後會改變呢種想法  不過現在答案只有一個
作者: 199xabc    時間: 16-1-2014 07:16
好簡單 屍4係比弱者玩的 我呢種強者只中意玩英雄主義 所以會選擇回屍3
或許我日後會改變呢種想法  不過現 ...
Charlie1012 發表於 15-1-2014 22:18

強者同弱者定義係乜?
英雄槍的強?屍技的強?
玩點槍的強?
作者: Charlie1012    時間: 16-1-2014 12:50
強者同弱者定義係乜?
英雄槍的強?屍技的強?
玩點槍的強?
199xabc 發表於 16-1-2014 07:16

我不是自信 只係講事實
我跟很多不同的玩家玩過 我願跟任何人比較 他們多方面也跟我相差很遠 但還是很喜歡"抽水"

加上我也不是真的好想個人主義行頭
重點係 要論 大局觀,組織能力,對戰局的分析力,進攻中的直覺,無中生有的殺敵能力,配合隊友等等
他們還是輸我 但我不能要求別人配合自己 因為他們跟不到我的節奏
因此我只能重視自己的戰績 我的風光戰績已經証明大家的差距
這是理所當然的 如果我表現不好 我當然會輸

我當人類殭屍應該感到害怕 我當殭屍 人類應該更加害怕
如果對方殺死了我 嗯 他應該感到慶幸 因為要殺我最需要就係運氣

不過你地可能又會要求我用mp5 小刀 唔開精準打低對方先叫有說服力
我都不想多談了 人應該用自己的方式表現一個最強的自己 不是被人指指點點的

我亦不明白為什麼要強調神器? mg3 as50 貝西在我手中已經好完美了

屍3的殭屍也是很強  根本係嬴多過輸
若果我有分身術的話 所有殭屍的站位都由我一個人去導演
人類只會死得更慘
作者: 147augustus    時間: 16-1-2014 19:39
c4佢講明日頭人勁夜晚c勁,咁日頭做c咪要識保命,夜晚就出去殺人,守高點現在好難玩,d c 爬上黎擊退唔到,守點用肥佬按w+w點都可以慢慢沖,死左又原地復,多莎拉彈黎彈去都好難射,你睇片見d人玩c玩得勁要殺人唔難,係倉庫水路仍然屈c,所以我玩意大利算,好好玩,做人就日頭殺c/減少變c先嬴面大
作者: v1w1    時間: 17-1-2014 13:26
我不是自信 只係講事實
我跟很多不同的玩家玩過 我願跟任何人比較 他們多方面也跟我相差很遠 但還是很喜 ...
Charlie1012 發表於 16-1-2014 12:50

請問閣下願意將部分戰績圖上載,或提供一些短片?

我並沒有任何挑釁,不憤的意思

只是對你的言論感到好奇

你自認你是殭屍高手

那樣我想問你3個問題

1.你多數在什麼頻道玩殭屍模式?(香港,中國,台灣或其他)

2.房名是否有限制?(如禁止隼雷,莎拉等)

3.人數是20人以上或20人以下

我很佩服你的自信及勇氣,因為很少人能如此表現自己的實力

我只是對部分句子有些異議(請看紅色字)
屍3的殭屍也是很強  根本係嬴多過輸
人類只會死得更慘

我當人類殭屍應該感到害怕 我當殭屍 人類應該更加害怕
如果對方殺死了我 嗯 他應該感到慶幸 因為要殺我最需要就係運氣

這兩個句子有些誇張,即使你是殭屍高手,

客觀來看,沒有無敵的時候,甚至是稱霸殭屍模式

我不明白如果殺你是需要運氣,那樣有些人真的用實力來殺你,如何解釋?

另外你真的沒有被小學雞踼除,或你是在朋友或軍團掩護下避過踼除??

最後我想問你:既然你認為如果所有殭屍聽你的話,人類只會死得更慘,那樣你會如何突破義大利3樓龜點,和墮落地獄2水路?

此外,如果你是殭屍高手,早像羅董成為不少人眼中的人中之龍

還有個人奉勸你兩句:適當的低調有助生存,高調反而引來危險

即使你的殭屍技術練得出神入化,亦不能改寫一個事實:一般公開比賽是以一般5vs5為主

你可以用「我不是打一般的材料,亦無意參加比賽」作回應,不過想成名的,只有參加公開比賽

你問為何我不去比賽?

1.個人自認心態上未能承受比賽的壓力

2.避開家人的質疑有困難

作者: doroemon    時間: 17-1-2014 15:06
「屍3的殭屍也是很強  根本係嬴多過輸
人類只會死得更慘」
其實你去玩WarCraft,StarCraft,世紀帝國不是更適合你嗎.....
作者: 倉井影    時間: 17-1-2014 16:46
我鍾意屍4多d
因為人類可以蓄氣無限次精準@@
作者: 傻乂小風    時間: 17-1-2014 17:03
我鍾意屍4多d
因為人類可以蓄氣無限次精準@@
倉井影 發表於 17-1-2014 16:46

有種昔日屍1既感覺
作者: admin123    時間: 18-1-2014 19:42
殭屍壓倒性的優勢
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 07:26
請問閣下願意將部分戰績圖上載,或提供一些短片?

我並沒有任何挑釁,不憤的意思

只是對你的言論感到好奇 ...
v1w1 發表於 17-1-2014 13:26

要片/圖?
在 militia 咁難進攻的地圖 我都曾經試過115分

不過我D片就唔建議你睇 反正對你無益
片就全部都最少半年前 我玩左cso唔夠一年

意大利 107 實際只係打左11回合
[youtube]24w18iIgMl8[/youtube]
[youtube]phOyvLW7TBQ[/youtube]
呢條水路 一早放過上黎 最後我就死左 只係我次次唔死果d都無拍到
[youtube]2gSsybQ-29k[/youtube]
墮落2
[youtube]izWHsaS_MRE[/youtube]
[youtube]zpzvadxfiLM[/youtube]

我答你少少問題
我只會在香港SER玩 唔會禁任何屍同槍

破水路 有幾種辦法
做屍主要係要留意自己條怒氣幾時可以進化
另外就係要即時分析局勢 到底人屍各方嬴面有幾大
如果殭屍處於劣勢 的確係唔適宜明刀明槍的
主要都係取易不取難
而且需要有雷比狗呢種屍用黎牽制住拎電鋸的人

破3f 一係你有屍直接跳上去抓人

若果不成功

可以試下另一個計劃
首先所有血量較低的屍 全部離開人類視線範圍 主要係做封位同包抄
留番10000血以上的屍 同樣需要雷比狗
首先就係 用一隻雷比狗 離人類5m之外 咁電鋸一定打不到
然後雷比狗只要不斷用bug +g技 咁電鋸人一定奈佢唔何
但同時其他屍要對雷比狗進行保護 因為人類可能會唔要命跳下來用精準
如此不斷重複 直到電鋸人失去電鋸
但可能你會問 如果電鋸人一直避開g技咁點?
其實都無捐失 因為你已經佈下左一個天羅地網 佢要拎3分係非常難 只可以靠生存果2分
13x2 姐係佢只會得到26分的可憐低分  因此3f電鋸真的不可怕
只怕有人傻傻的送分
作者: alex159478236    時間: 19-1-2014 10:32
回復 35# Charlie1012

同你玩過
評語係「算罷啦你」
你d分主要係靠精準切槍賣隊友 殺掛機屍等方式用死亡換取分數打法
亦見過你水路拎as50完全唔射等前面隊友滅晒先用精準斧搶分
仲有你做屍威脅唔大因為你主要分都係放係上面個一環
比人感覺你打法好低劣並唔會覺得你勁
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 20:12
回復  Charlie1012

同你玩過
評語係「算罷啦你」
你d分主要係靠精準切槍賣隊友 殺掛機屍等方式用死亡換 ...
alex159478236 發表於 19-1-2014 10:32

咁証明你大局觀真係好差

你講果d打法高尚既人  得分率真係好低 sor
成場我唔知佢地做緊乜 不斷幫班殭屍復活 比哂我做終結根本就仲好
數據出到黎又嬴唔到我  多餘
作者: alex159478236    時間: 19-1-2014 20:27
咁証明你大局觀真係好差

你講果d打法高尚既人  得分率真係好低 sor
成場我唔知佢地做緊乜 不斷幫班殭 ...
Charlie1012 發表於 19-1-2014 20:12

賣隊友就=大局觀好好?
仲有我唔認為一定要賣隊友每場精準先打到好戰績
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 20:32
賣隊友就=大局觀好好?
仲有我唔認為一定要賣隊友每場精準先打到好戰績 ...
alex159478236 發表於 19-1-2014 20:27

打法高尚又成功的我印象只有0o海派小豬o0
你有無小豬咁既水平??

無既都無咩必要討論下去 或者我收聲吧
作者: xdkeung0401    時間: 19-1-2014 20:42
打法高尚又成功的我印象只有0o海派小豬o0
你有無小豬咁既水平??

無既都無咩必要討論下去 或者我收聲吧 ...
Charlie1012 發表於 2014/1/19 08:32 PM

海派小豬
沒同佢玩過
吾知佢點
但係同你玩過某時候做d野有少少那過
作者: 血映雪    時間: 19-1-2014 20:57
賣隊友就=大局觀好好?
仲有我唔認為一定要賣隊友每場精準先打到好戰績 ...
alex159478236 發表於 19-1-2014 20:27

當樂古還没衰落時, 當CSO還火熱時, 已經有不少人不齒他的行為...
不少樂古會員都知道他是玩精準斧的Bug狗...

而且這人以前亦發表過荒謬言論, 所以你不用和他計較的...
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 20:59
海派小豬
沒同佢玩過
吾知佢點
但係同你玩過某時候做d野有少少那過 ...
xdkeung0401 發表於 19-1-2014 20:42

那個係咩 講白少少
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 21:45
當樂古還没衰落時, 當CSO還火熱時, 已經有不少人不齒他的行為...
不少樂古會員都知道他是玩精準斧的Bug狗 ...
血映雪 發表於 19-1-2014 20:57

其實我剩係覺得樂古呢度d人好多都無眼光

加上我又唔覺得自己好勁 只係好多人抽水前都唔自量下姐

但唔明點解佢地成日要怪人切槍怪人拎電鋸?
明明屍3中 殭屍好多時都會佔到優勢

加上我玩咁耐只係知殭屍係成日嬴

因為人類玩家總會有人犯錯 人類玩家犯錯的代價就肯定比殭屍玩家大
其實你打13回合 真係一定會見到有人類玩家因為犯錯而被抓
之後就係殭屍繁殖得好快

而且呢 通常賣隊友呢個問題
我舉例係水路 通常第一個死都係因為有雷比狗不斷玩bug做成
但死左既人只會怪切槍 但又唔明自己守水口有無能力殺到隻雷比?
作者: Charlie1012    時間: 19-1-2014 22:46
無人回我?

咁我做一個總結

我立場就係認為我係最好的玩家之一
就應該有最好的槍同戰績去襯托自己

不過你地對最好的玩家 呢個詞有唔同睇法
有人話我打法低劣 言論荒謬 話我係切槍狗等等
呢d批評我接受 不過我仍然認為自己係最好的玩家之一
所以我係到同你地淺談屍3屍4

其實最多我就收聲不再係呢個post留言
對我都係無損失

大家唔係仇人 或者我言論同行為都曾經過左火
但唔係想引起罵戰 亦唔係想惡意攻擊任何人
作者: ZoMble乂幻月    時間: 20-1-2014 02:18
回復 44# Charlie1012

你一路都認為你自己係最好的玩家
    咁其實你好係邊
    你係玩槍勁,賣隊友勁,玩屍勁,玩戰術定點
    我想睇你玩幾場街場,睇你係咪好似你講既咁勁
作者: 血映雪    時間: 20-1-2014 06:07
如果是在巴哈, 某人的言論早就被人評Bad Point評到爆...
作者: Charlie1012    時間: 20-1-2014 06:57
如果是在巴哈, 某人的言論早就被人評Bad Point評到爆...
血映雪 發表於 20-1-2014 06:07

我唔係台灣人 我唔會係巴哈留言
加上巴哈班人的思想與我無關 人多唔代表佢地就係真理
如果多人否定就代表係錯 咁洗乜要分析能力?

你一路都認為你自己係最好的玩家
    咁其實你好係邊
    你係玩槍勁,賣隊友勁, ...
ZoMble乂幻月 發表於 20-1-2014 02:18

片同圖我就放左 你唔滿意可以每一個犯錯都拎黎批評一次
隨便  
我已經講左 你地同唔同意都係與我無關
我唔覺自己有乜大問題
只係我成日講事實 d事實又唔岩樂古班人聽而且
作者: 血映雪    時間: 20-1-2014 07:30
某人又自膠...
與某人說理無疑等同向獨裁昏君宣揚民主, 根本對牛彈琴...
作者: ZoMble乂幻月    時間: 20-1-2014 07:35
唉算啦,你中意點就點啦
作者: Charlie1012    時間: 20-1-2014 07:42
某人又自膠...
與某人說理無疑等同向獨裁昏君宣揚民主, 根本對牛彈琴...
血映雪 發表於 20-1-2014 07:30

其實一直講緊人屍平衡個問題
但你會發現抓人往往比殺屍更容易一點
通常結算時 抓人比殺屍多都係好平常  
你睇下司令部果個榜 多數玩家都係感染人多過殺屍
又點樣人類玩哂 ?囧
作者: 血映雪    時間: 20-1-2014 07:52
其實一直講緊人屍平衡個問題
但你會發現抓人往往比殺屍更容易一點
通常結算時 抓人比殺屍多都係好平常  
...
Charlie1012 發表於 20-1-2014 07:42

你瞎扯啥? 你坑爹的是不是回覆錯人啦?
作者: Charlie1012    時間: 20-1-2014 08:09
你瞎扯啥? 你坑爹的是不是回覆錯人啦?
血映雪 發表於 20-1-2014 07:52

事源就係原本我係認真同人討論屍3屍4
呢個post 我就係批評屍4既
咁我一開始緊係要表明左我身份先進行批評

但後來呢個post有5-6個人反對我 最後就比你地騎劫左
由討論post變左5-6個人同我對峙既post
我都唔知點解你地要咁做
作者: 血映雪    時間: 20-1-2014 08:46
我都唔知點解你地要咁做
Charlie1012 發表於 20-1-2014 08:09

我們也不知道為啥你死性不改, 總是要玩精準斧, 總是要賣隊友...
我不多說, 多說也没用...

總之大家是不齒你缺德的遊戲作風和玩法才批評你...
而你卻毫無羞耻之意...
作者: 倉井影    時間: 20-1-2014 09:24
回復 52# Charlie1012

回復 53# 血映雪

夠喇, 2 位。(包括埋其他人)
雙方罵戰,爭持下去,互相不讓步都無意思。

係我下面唔好再回覆/引用對方, 或者提及以上既內容。

否則扣分/禁言處理。
作者: 傻乂小風    時間: 20-1-2014 12:42

回復  血映雪

夠喇, 2 位。(包括埋其他人)
雙方罵戰,爭持下去,互相不讓步都無意 ...
倉井影 發表於 20-1-2014 09:24

我個post被騎劫。。
講講下唔知點解變左罵戰feel
不過我覺得做人最緊要謙虛d
同埋我覺得玩屍殺數高唔代表勁
我覺得多人場做人類生存到戈2殺比用屍殺2個人更有意義
作者: doroemon    時間: 20-1-2014 15:15
看到36#的回覆我想來一下總結...正如我在巴哈看到的post所說差不多,
喜歡屍3的仍然會留在屍3,喜歡屍4的仍然會留在屍4,
畢竟大家喜歡的玩法不同,無需令別人「強迫」喜歡另一個玩法,
不過屍3應該不會再更新(或減少更新),而屍4日後為了追求多樣化和平衡性(?)而繼續更新,
日後還會不會好像現在屍3屍4房各佔一半?相信大家也心知肚明~

作者: 倉井影    時間: 20-1-2014 16:51
唔開心見到呢個帖淪為罵戰帖...
每個人既玩法唔同。
但驟眼睇,就看到,有人既玩法受歡迎,亦有人既玩法是很不受歡迎。

知道既,咪自己檢討,以後好好改善囉。

交流心得是可以的,但都要俾大家一個好的下台階。
若果用來攻擊對方,就無謂了。
若果再有任何含惡意性的言論,將扣分/禁言處理。
作者: v1w1    時間: 20-1-2014 17:20
要片/圖?
在 militia 咁難進攻的地圖 我都曾經試過115分

不過我D片就唔建議你睇 反正對你無益
片就全部 ...
Charlie1012 發表於 19-1-2014 07:26

客觀來看,你真的給予一字的證據來證明自己的論點

不過某些引起爭議的行為,我持保留態度

其實香港人也可以去巴哈姆特,只需要定期手機認證(成功註冊後,每2年用手機訊息作出認證)

總括而言,只要有足夠的證據,我歡迎任何人提出事實,接受與否,任君選擇

某程度上我要感謝你啟發了一些殭屍模式的心得

不過提醒你,韓國考慮處理切槍BUG的問題,恐怕不久的未來,可能無法使用切槍

另外由此始終,我沒有支持部分引起爭議的行為(所以我不是支持你,只是想與你討論與交流)

利益申報:主力玩團死,並在2013年9月後沒有上線

題外話:這個帖子開始偏離了主題,如果有人對某些會員感到不滿,請用短消息解決或無視

將事情弄大,版主可能作出懲處,到時大家都是輸家

作者: kk1166    時間: 20-1-2014 17:34
本身果帖係討論屍4好唔好玩
點知講講下變成討論屍3切槍bug
咁樣鬧落去何必呢?
作者: Charlie1012    時間: 20-1-2014 18:55
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: 倉井影    時間: 20-1-2014 19:54
回復 60# Charlie1012

此回覆偏離此帖子所討論的主題。
因此被屏蔽。
由於只是初犯,再犯就扣分處理。
作者: HC_Leung    時間: 20-1-2014 20:21

綜合以上所有討論

主要係天光時 唔開技殺唔到屍 一班係只會更加保守咁守點等技
殭屍因為怕被爆頭 天光行動唔敢太冒險
打法上保守左好多  

到左夜晚一班屍衝入水路亂衝亂撞 唔知做緊乜-,-
不過賣隊友同切槍是大幅度削弱(弱者福音)
我會當屍3係考驗自己無中生有的殺敵能力
暫時屍4只可以同一班人亂衝亂撞守死係一個地方 囧  

對於我呢種消費又優秀的玩家是覺得好無聊  或者免費玩家會覺得幾好玩的
Charlie1012 發表於 14-1-2014 23:33

一個人自我感覺良好一件好事。

回主題:
我覺得殭屍4的晝夜機制令公平性大增
反而殭屍蹲下不能用技能是個大問題
作者: 傻乂小風    時間: 20-1-2014 21:05
綜合以上所有討論

回主題:
反而 ...
HC_Leung 發表於 20-1-2014 20:21

同意  跟本無方法破水路
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 03:23
綜合以上所有討論

回主題:
反而 ...
HC_Leung 發表於 20-1-2014 20:21

呢句野有問題?
有咩想講就直接d啦 又要淆底又要串
作者: 血映雪    時間: 21-1-2014 07:54
作者: 血映雪    時間: 21-1-2014 07:57
作者: 倉井影    時間: 21-1-2014 10:12

回復 66# 血映雪

唉,不如算吧,做咩姐
罵戰係由雙方引起的,雙方都有責任
若果將引起罵戰的責任盡推到對方身上,那就不對了

件事本來是擺平了,不可再談論該事件,但是佢無視,依舊發表偏離主題及有可能引起罵戰的言論,於是以屏蔽處理。

再說,閣下的回覆偏離此帖子所討論的主題。
因此被屏蔽。
由於只是初犯,再犯就扣分處理。

有咩問題就PM 我吧,否則就是又引起罵戰了。
作者: v1w1    時間: 21-1-2014 14:41
我一入場以為彊屍會變強
結果是彊屍跳躍能力沒變太強
反而被擊退效果增加
人類MG3已經可以壓制到隻屍

總結 ...
傻乂小風 發表於 14-1-2014 14:48

回到正題,或許你可以改變作戰方式

等待某些人沉不住氣,出來找殭屍,那樣你有機會背後偷襲

當然再退後一步,以殭屍身份度過一個回合,算是得過且過的結果

如果你對殭屍4感到失望,你可以回到殭屍3(不過請三思,殭屍3某程度上是花錢+超科技武器的遊戲模式)

還有補充一句:很多人也是憎恨賣隊友,只是他們不說出來,

9踼,亂開咪,卡位,算是普通討厭的行為
我以某些Dayz的外國玩家的名句作結:究竟你想追求戰績,武器的樂趣,或享受遊戲中與朋友一起戰鬥,一起嬉笑怒鬧的樂趣??
作者: 倉井影    時間: 21-1-2014 15:01
回復 68# v1w1

估唔到呢個帖係演化為 模式玩法的深層次討論....我地樂古會員既質素真係好高好強
作者: mickeymayu    時間: 21-1-2014 17:49

回復 37# Charlie1012

鍾意覺得自己勁唔係好事
唔接受人地意見一定唔會上到技術頂峰
btw  屍4 真係無野好講
人類好似係齊曬c3入面d技  好似好勁o既
但d死人頭屍  爬牆都識=.=
玩街場 成個公寓比人係咁上 基本上玩bug 都廢事~   遠端瞬秒 ~  
人類除非真係一齊圍屍
但係如果好似一d等汁雞o既人
d屍好多時都清曬場...

作者: 傻乂小風    時間: 21-1-2014 18:12
我玩左咁耐既結論係 小人場=人類有優勢 多人場=殭屍優勢
當然 有水路另計
作者: ZoMble乂幻月    時間: 21-1-2014 18:26

回復 70# mickeymayu

由出屍4玩到而家,
    我做屍都未試過有破唔到既守點(水路外)
    沙啦招隱身同超級跳真係無敵
    見人就開隱身,玩遊擊既根本冇得玩
    破守點就要留意人類既視線,
    佢地望過黎就行埋一邊
    一見佢地分左心就即刻跳上去,
    唔使幾秒佢地就變哂蘿莉
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 18:44
我剩係回應 HC_Leung  版主既回覆

係人都知你同我講果句說話唔係真心
完全係想暗串

但我已經post左戰績同影片上黎
証明我係嬴多過輸
無論係打屍3定係災厄我都係長期第一
有人話我言論荒謬 但我講既係事實
有人話我打法低劣
但其實打法上已經可以睇到 我只係盡全力殺死眼前的敵人
我根本係極少害死同陣營的玩家
反而係別人就常常害死我

你要否定就拿出根據反駁我
做版主唔係要以理服人?
係到裝模作樣搞埋d小動作挑釁好好玩?

睇死你如果個post無人反我實一粒聲都唔敢出
怕事就做觀眾啦
見到人多勢眾就走出黎汁雞 都唔知似乜
作者: HC_Leung    時間: 21-1-2014 21:09
回復 73# Charlie1012

嗯, 繼續你的精準斧吧
玩個遊戲都要用BUG, 不知道這樣玩還有甚麼意思...
在PVP環境玩BUG還要認為自己很優秀...
到時候鎖帳名單出現自己的帳號不要上來哭訴
作者: 傻乂小風    時間: 21-1-2014 21:15

嗯, 繼續你的精準斧吧
在PVP環境玩B ...
HC_Leung 發表於 21-1-2014 21:09

其實個BUG已經漸漸被外界接受緊
連1P1既場都會用黎玩
不過你地可能只係覺得精準+致命+BUG一野大範圍秒殺係不能接受
作者: HC_Leung    時間: 21-1-2014 21:30
其實個BUG已經漸漸被外界接受緊
連1P1既場都會用黎玩
不過你地可能只係覺得精準+致命+BUG一野大範圍 ...
傻乂小風 發表於 21-1-2014 21:15

上面也說了
不說出來不等於接受
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 21:34

嗯, 繼續你的精準斧吧
在PVP環境玩B ...
HC_Leung 發表於 21-1-2014 21:09

我不明白拿龍炮,電鋸開精準與切槍實際上有何分別
無法躲避的玩家下場係一樣

加上切槍本身要係捕捉殭屍一剎那的疏忽同跑位得到最大機會
別人不會明白我為什麼獲得這麼多機會
明明大家用相同的槍相同的手法 我得分數還是佔到優

因為我利用左殭屍大量先入為主的原始想法
知唔知殭屍通常係咩時候會最容易霸出破綻?
長期的表現已經証明我係進攻中的貢獻很大
我亦曾經創造了很多可能性

不過算吧啦 講多都係無用
作者: Charlie1012    時間: 21-1-2014 22:04
我認為切槍可以令遊戲的娛樂性與戰術性提高
因為進攻中的可能性增大了
玩家與玩家之間的攻防戰上需要花更多心思
容錯率亦都變得更低 令玩家需要更集中去應戰
玩家需要變得更聰明才不會輕易死亡
作者: HC_Leung    時間: 21-1-2014 22:05
我不明白拿龍炮,電鋸開精準與切槍實際上有何分別
無法躲避的玩家下場係一樣

加上切槍本身要係捕捉殭屍一 ...
Charlie1012 發表於 21-1-2014 21:34

就係知道大家channel,角度唔同
你追求高分的快感, 我追求與隊友一起設法生存, 不出賣別人以追求分數
一定冇可能說服你
所以先唔講咁多
套一句上面的說話: 究竟你想追求戰績,武器的樂趣,或享受遊戲中與朋友一起戰鬥,一起嬉笑怒鬧的樂趣??
作者: 倉井影    時間: 21-1-2014 23:30
回復 78# Charlie1012

你再係咁, 我就禁你言, 俾你冷靜下自己。
作者: Charlie1012    時間: 22-1-2014 00:07

你再係咁, 我就禁你言, 俾你冷靜下自己。
倉井影 發表於 21-1-2014 23:30

我係引用另一個版主個回覆
佢係新介入
你唔想我係到回我就唔回 但明明係有人引用我個回覆先 唔通我當睇唔到?
一係你叫人唔好引用我個回覆
作者: 倉井影    時間: 22-1-2014 00:11
回復 81# Charlie1012

其實係呢個情況, 其他會員, 除左版主, 無論講什麼關於那個話題, 都唔恰當架喇

件事完左架喇,算啦。
無講過邊個岩, 邊個錯 ^_^
作者: zenith710    時間: 26-1-2014 20:12
玩了一會發現彊屍是強在動作 ...
1250131424 發表於 14-1-2014 15:18

不用花錢有c水+6技係真係幾好haha

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://wwq.micro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2