樂古Nakuz

標題: 有咩原因係練功區AFK 要行埋一邊? [打印本頁]

作者: samsun2024    時間: 19-11-2015 21:24
標題: 有咩原因係練功區AFK 要行埋一邊?
有咩原因係練功區AFK 要行埋一邊?
作者: 小妍~    時間: 19-11-2015 21:36
阻人入怪 , 會入得好少
有品同無品的分別
作者: 飛雷神    時間: 19-11-2015 22:05
睇完你個問題得淡笑..咁都要問
作者: samsun2024    時間: 19-11-2015 22:10
飛雷神 發表於 20-11-2015 12:05 AM

唔知咪要問lo, 一開始我以為只係阻人行路, 同如果太多人afk 會block 左條路
作者: alan7788hk    時間: 19-11-2015 22:11
btw, 係咪死緊ser?
作者: samsun2024    時間: 19-11-2015 22:30
國巨死完好耐
作者: 小妍~    時間: 19-11-2015 23:39
我仲以為你係真心新手添
作者: samsun2024    時間: 20-11-2015 00:43
重玩左2星期到, 對上個次玩重係打巫女升LV 同死SER 會去其他SER 到BLOCK 路既年代.

會問E 個問題主要係起RC 到見到 "打怪區休息掛機時請Offline或企埋邊邊或牆,以免被投訴封"

林緊做咩企係路中心會比人封ac
作者: foolruner    時間: 20-11-2015 10:36
飛雷神 發表於 19-11-2015 22:05

每人都有不知道的時候,你敢說你沒看過攻略?
作者: Fatalblow    時間: 20-11-2015 16:53
好耐之前玩過港巨既都知 封路封捷徑會好煩

例如商二死ser 商一會比成堆商二人開新ac封漢陽捷徑

果陣漢陽捷徑仲係太極樣 未變塔樣

之前自己T位打食魂獸 偏偏有人企正路中心 吸少左2批怪 自己都身受其害

掛機行埋一二邊都係用你幾秒姐 無謂企定路中心做石像搞到人地罵啦
作者: on10732112    時間: 20-11-2015 17:42
每人都有不知道的時候,你敢說你沒看過攻略?
foolruner 發表於 20-11-2015 10:36

如果你要攻略才能學懂做個有品的人
我會覺得你很可悲
作者: on10732112    時間: 20-11-2015 17:43
同樣道理
大陸人企正係路中心都冇話唔得嫁
但係比人討厭唔好問點解
作者: 飛雷神    時間: 20-11-2015 18:33
回復 10# foolruner

什麼攻略.由我一開始玩巨商就知道企怪中間就知係卡人怪關攻略咩事?
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 09:23
回復  foolruner

什麼攻略.由我一開始玩巨商就知道企怪中間就知係卡人怪關攻略咩事? ...
飛雷神 發表於 20-11-2015 18:33

你知,不代表人人知道,法律尚且需要清楚明確吧
可惜巨商沒規定
作者: hktwf    時間: 21-11-2015 10:46
你知,不代表人人知道,法律尚且需要清楚明確吧
可惜巨商沒規定
foolruner 發表於 21-11-2015 09:23

呢個係道德問題, 唔涉及法律
細個最先開始學既係乜野 咪就係有禮待人
除非逼不得已, 任何阻到人既事都應該盡量避免
如果咁簡單既事都唔願做, 證明個人好品極有限

一樣既姐, 係繁忙時間企正係條人來人往既狹窄道路中間,形成一種障礙物
呢d野無話知定唔知, 而係講自覺性
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 10:55
呢個係道德問題, 唔涉及法律
細個最先開始學既係乜野 咪就係有禮待人
除非逼不得已, 任何阻到人既事都 ...
hktwf 發表於 21-11-2015 10:46

好多人會知道繁忙時間,站在路口會阻人
但其實並不太多人知道,站在路中心會阻人吸怪(尤其很多不能全隊上裝的人,不會打多隊怪)
亦未必每一個人都知道,你說的位置是升級點,例如做任經過親兵位等等……
其實我知道食魂是升級怪,已經212級主了

當然,明知會阻人而做,就是人品問題
但把別人都當全知全能的神,同樣是人品問題XD
作者: hktwf    時間: 21-11-2015 11:38
好多人會知道繁忙時間,站在路口會阻人
但其實並不太多人知道,站在路中心會阻人吸怪(尤其很多不能 ...
foolruner 發表於 21-11-2015 10:55

你要玩巨商就要靠自己去融入環境, 了解乜野應做乜野唔應該做, 而唔係要環境適應返你轉頭
做人要自覺就係凡事主動, 是否練功區 會否阻礙到其他人, 自己去察覺, 而唔係就咁棟係度等人來指正

正如去到一個新環境做事, 新人事新作風
呢個時候係咪應該由你自己先行對周遭事物進行了解, 而唔係等做錯左野然後一句唔知了事? 咁樣比人既印象相信唔多好

當然你可以話打機遊戲一場何必太認真, 只不過做人唔可以對自己太無要求
現實如是, 唔知只係一種藉口
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 11:52

放山埃叫人食白衣食到1轉停同樣是人品問題
魔界幻龍 發表於 21-11-2015 11:33

你都放不少A_A
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 11:53
你要玩巨商就要靠自己去融入環境, 了解乜野應做乜野唔應該做, 而唔係要環境適應返你轉頭
做人要自覺 ...
hktwf 發表於 21-11-2015 11:38

一句不知,不能了事,但一口就人品問題,似乎又太武斷
自覺了解環境確實需要,但合神與不合神,全隊上裝與否,中間隔著鴻溝,又不是如此簡單可望的
作者: hktwf    時間: 21-11-2015 12:08
自覺了解環境確實需要,但合神與不合神,全隊 ...
foolruner 發表於 21-11-2015 11:53

我第一個回覆指既無品係明知不可為而為之既人
然後你提到並唔係每個人都知道實際情況, 咁跟住我第二個回覆咪同你講「唔知」
我無話單憑一句唔知就認定人地無品
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 14:23

我放過咩山埃
不過睇你叫人食白衣食到1轉停就知你新手 ...
魔界幻龍 發表於 21-11-2015 12:33

我燕都是食白衣食到一轉,記憶就並非齊頭,但記憶未必確實,無法與你相爭(說一些未經證實的話,也是無品哦^^)
不過你太盡信52了
52不可盡信是常識吧,不如你說52網主無品?A_A
作者: foolruner    時間: 21-11-2015 14:24
我第一個回覆指既無品係明知不可為而為之既人
然後你提到並唔係每個人都知道實際情況, 咁跟住我第二個 ...
hktwf 發表於 21-11-2015 12:08

我沒說你單憑一句就說人無品

不知道
和一開口就出口傷人,是兩件事吧
作者: hktwf    時間: 21-11-2015 15:17
我沒說你單憑一句就說人無品

不知道
和一開口就出口傷人,是兩件事吧 ...
foolruner 發表於 21-11-2015 14:24

自覺了解環境確實需要,但合神與不合神,全隊 ...
foolruner 發表於 21-11-2015 11:53

你自己睇返:L
作者: 下..唔係掛    時間: 21-11-2015 16:33
其實唔怪得樓主要開POST問呢個問題

事關上當有人話唔好打怪地方掛機時    又真係會有人出黎問有咩問題
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 6&extra=page%3D1~_~  
群體習性係難改變
作者: foolruner    時間: 23-11-2015 09:13
其實唔怪得樓主要開POST問呢個問題

事關上當有人話唔好打怪地方掛機時    又真係會有人出黎問有咩問題

...
下..唔係掛 發表於 21-11-2015 16:33

應該是不知道吧
畢竟,沒有人告訴過他站在中間有問題,他們又為何會花哪怕1-2秒時間走去路邊掛機
作者: 小妍~    時間: 23-11-2015 12:44
今次真係 "下..唔係掛" 咁都要問? :lol:
作者: finaldream    時間: 24-11-2015 19:55
今次真係 "下..唔係掛" 咁都要問?
小妍~ 發表於 2015-11-23 12:44 PM

文化融入問題。我玩國巨都會尊重
作者: 小妍~    時間: 25-11-2015 01:12
即是台巨的文法是可以阻怪?
作者: foolruner    時間: 25-11-2015 02:56
文化融入問題。我玩國巨都會尊重
finaldream 發表於 24-11-2015 19:55

如果知道阻怪都要站中,就是品格問題了
作者: 本能寺炎上    時間: 25-11-2015 04:05
早D脫離食魂地獄 打人馬/親兵/火ce啦
作者: 小安王    時間: 25-11-2015 09:22
國巨AFK會被檢舉
台巨因人很多 GM倒也還好 不怎管

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://wwq.micro-dsp.comcncontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2