打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 機動戰士Seed Destiny 連合 vs Z.A.F.T 2 Plus討論區

我打e線 38xxxx 有3個faith(用freedom,駕駛者用stargazer的兩名駕駛者)
分享1D心得,我每次得到1個faith,原因是冇扣血+自軍機冇死+出的招數多
(上述純是個人經歷)

回復 支持 反對

我今日先打完這關
次序:1部突擊自由→13部突擊→1部突擊自由
我玩時用大斧渣古→傳奇→命運
爆完這關後,全部人都有新回合,敵對的敵人(如:基拉)會有恊力回合,恊力的戰友(如:露娜)會有敵對回合,可令敵對的敵人也有信賴度
回復 支持 反對

我想問:
1)黑色三連星中有鬍蘇個位既第2關恊力點過,只可限3部蜘蛛MA走,但我成日都唔夠佢地快,全部放走晒
2)基拉第2關恊力又點過,只可限1粒核彈走,佢地走得快又遠
3)卡嘉蓮(唔記得第2關定第3關),一開有幾部ASH,成日比佢地射,卡嘉蓮又好快死
4)議長個關上級xxx戰(好似係第4關),成日比Implus打,慘!~
望高人指點,4條問題,應用甚麽戰術?用Speed,Rush or Power?用甚麽機體?用甚麽駕駛者?

回復 支持 反對

我想問我鬥雷個關對戰(對傳奇+天意)應用甚麽機體?我已把Seed Destiny等角色信賴度升至最高,應用甚麽機體對傳奇+天意?
仲有要點樣令我方(信賴度達到XD級)的:
1)基拉取得Strike Freedom?
2)亞斯籣取得∞Justice?
3)卡嘉蓮取得曉(大鷲裝備)?
4)穆取得曉(不知火裝備)?
5)史汀娜取得破壞高達?
回復 支持 反對

想問個D高達圖片和音樂又點貯架?
回復 支持 反對

原帖由 ㊣鬥雞仔㊣ 於 2007-1-9 18:09 發表

有部機咪好大把劍(藍色)既..
個部叫咩名

你係唔係話 突擊高達(重劍型) 呀!~
cost 450就只得該機體有大把劍(藍色)非鐳射

回復 支持 反對

想問如何使用黑色三連星把三部大魔一齊攻擊和發紅光?按甚麽掣?
回復 支持 反對

原帖由 *Yuen∼ 於 2007-1-10 19:45 發表

三部大魔一齊攻擊?玩plus mode?定你睇得動漫太多?
發紅光?防諼網?

有就有啦!~你自己未見過姐!~俾埋幅圖你睇!~
回復 支持 反對