打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 關於彩虹島職業問題(劍戰同法師篇)

24# 澪。
哦,你就系玩火法噶?
明啦,你家下仲系低级,话事话啊,你D普通装唔洗对得据甘好噶,如果有朋友仔肯陪你打副本,你地米去打多几次咯,打蛇龙装出黎,打套装好过普通装多多声啦。如果你有钱去开收费打咯,套装暴击率多好多,基本上一日可以集晒全套

你地港版好少人打得过玄武,所以我捻大部分人都系打唔出玄武套装噶啦,你只蛇龙套装一直可以用到60几级,最好就系升上去+2+3甘,记得要着高耐噶,手套加魔暴.....

暂时系甘多,火法系唔掂当噶啦,不过既然你选择米坚持下咯

匕首可以去上京度打龙猫弟弟,出龙猫匕首噶
盾牌就系上京白虎度打同时打埋桃盾....

咁样你D装备基本上就搞点啦
拼图方面,L4系冇得买噶,只可以做任务同交换卷度可以整到,低耐物品就最好唔升拼图啦,好易爆

升拼图就净系升双属性好D,属性越多扣耐久就越多!法C装备加魔,武器加火伤......盾牌要加物理减力

暂时讲甘多
回復 支持 反對

我都话左手动唔会死咯,你地新资料片出左个PK系统系米?你去搵人打下,打怪方面,你手动肯定点都唔会死噶啦,你有修刀子证明你都识野,冇刀仔D先惨,带唔带红噶问题好次要,反正火法成本系最高噶,以后你自己慢慢计条数啦~
回復 支持 反對

死咯,专家黎左添~~~

楼上位仁兄对彩虹岛好有研究,得闲学习下先~

距噶讲法都几中肯~
回復 支持 反對

37# sang6224
回復 支持 反對

唔同意法師要修刀仔既近攻技,修飛刀技比較好。
而且法師既弱勢到左40就有明顯改變,法技同刀技
連放怪未到都可能死左,但要用好多水。
eric9715 發表於 23-4-2009 17:26

是但你啦~呢个问题,上边39楼G哥哥已经解释过啦
人地打3个怪法师先打到一个,经过我地大陆区长期统计过噶数据,信不信由你,成本都系最高噶
回復 支持 反對

[[bao_45]]時間會證明一切~~~
都系等你地慢慢研究下啦,港人可能對法C有種好特別噶情感~
好遺憾,ACT將距設計得太過偏啦,失衡曬....事實就系甘
回復 支持 反對

先加武技,雙手全部加曬

對於集中同埋憤怒噶問題,早就講過啦
憤怒系加傷害,集中系加命中

低級就肯定加命中,高級就加憤怒
回復 支持 反對

53# 楓乂Ron

先頭果排有少少忙,冇上到

你E+級甘低都系專注一個武器好D,練級會快好多。第時你轉職轉督軍到左一定級數再雙修啦
回復 支持 反對