查看: 1448|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 職業技能經驗心得(戰士篇)

我啱先睇完你地呢邊官方提供比你地D資料,幾齊.你地好幸運....
我覺得除左技能加點心得同練級心得,其他基本上已經冇咩好提供了.
先講下戰士篇心得.你地要捻好要修雙手劍或者矛槍先。二只可以揀一。
不過基本上每個職業都系甘加。圖就無擺喇,畢竟技能就系果幾種,我就簡單D講.
先講雙手劍。
基本上都系兩邊技能都修滿,技能點100%足夠。不過要記住無好先修“其他”項。
畢竟“其他”項只系做一個輔助作用,要打怪,都系要技能高級D好。
啱練級時加點先加“超級連斬”果邊一排,果邊一排練級時比較好用D,因為打怪果時出血怪會退,然後無會攻擊人,所以要搵打得多果種,爾"跳躍斬"果邊,攻擊時得一下,好虧咖.所以唔支持做先主修工作.
升級時先加"超級連斬"先,再加"跳躍斬".爾"其他項",等有充足點先再去加"其他"項.
一出離果時,"初級雙手劍"修滿,然後先加"超級連斬",再加"跳躍斬".而家黎累計點先.呢3招加埋用咗11個技能點。然後睇下面,"中級雙手劍"肯定要喇,唔系下麵攻擊技能加唔到.不過要15級,然後攻擊技能要20級.所以要先留D點準備加下麵,爾到咗25級果時又有技能喇,不過果兩招練級冇樣,我勸大家唔好加-0-
然後再接住留點加.提醒:前面技能只需一個技能點,後面有D攻擊技能需要兩個技能點.所以唔好馬虎>.<
記住呢點就得啦,攻擊技能加咗功會高好多,爾輔助技能得好少.
攻擊技能我地就唔講了.講下嘴重要果D---"其他"項.呢度如果加錯咗你以後可能會幾煩下..
先加"力量強化"呢個就唔洗講啦.
後面果個,"集中"同"憤怒".本人覺得劍同槍都好,全部都應該修集中.因為劍命中不足問題,為左補翻個命中率,不得不加"集中".爾憤怒果邊就-0-唔好修喇,米比誘惑到..

講到呢度我都唔洗多講了,槍戰都一樣,先加"疾風刺"果邊後加"突刺".然後同上(劍戰果個樣加).

- -!廢咗甘多話添....突然覺得自己好啰嗦...希望你地睇得明.唔明記得問喇,加錯點以後會好傷心咖.

爾練級.1-5山裡地帶.
          6-10古木叢林.8級轉青狼
          11-16普魯頓.12級轉黃金衛兵.呢度醜八怪可以忽略.(裏面仲有只大王響果度-0-小心D.)
          17-20平原地帶.
          21-24山丘地帶.做任務打狐狸巡邏兵.
          25-28螞蟻洞穴.-0-呢度要強調下了.最快就系組隊一齊落最下麵打.單人就要小心D..
          28-34紅高粱地.直接轉打南霸天.見到南瓜王小心D>.<記得走佬。。
          33-38或40櫻樹湖畔.先獵犬。35狐狸隊長到38得了,轉地方,怪少,麻煩。
          40-46或48黑暗叢林.蛇寶寶到44轉吸血蝙蝠或者46再轉都得打到。有任務做,快好多-0-
          爾響地圖度我冇見到有金字塔-0-  到底你地出咗未..

呢個練級我覺得比較快囖,你地可以去試下,不過要沖級,都系要記住唔好打標住三橫杠D怪,易死又慢,雖然經驗會覺得好高-0-我勸你地都系唔好了..除非想邊打稀有邊練級.

我知,雖然好多人都提供咗練級方法了,不過地方多,打怪都多.有D地方可以唔轉過去打直接跳其他地圖都得.我呢度跳咗好幾個地圖冇去.
回復

又有幾多人去官網度睇啊~~~~
回復 支持 反對

好詳細喺咪你自己寫架 -0-
回復 支持 反對

我雙手劍都係好似你咁加,加左熟練先,再超級連斬,再次後先跳躍斬
之但係我加左力量強化五,再加五憤怒,中級熟練果到都加左4點....而家爆擊一下都有三百幾最勁
咁樣加好唔好?

我拎住吹山劍,本人而家29lv
回復 支持 反對

好詳細喺咪你自己寫架 -0-
amanda8608 發表於 22-4-2009 13:33

-0-寫到我想嘔,你話系米呢.....為左你地好...無所謂啦``
回復 支持 反對

我雙手劍都係好似你咁加,加左熟練先,再超級連斬,再次後先跳躍斬
之但係我加左力量強化五,再加五憤怒,中級熟練果到都加左4點....而家爆擊一下都有三百幾最勁
咁樣加好唔好?

我拎住吹山劍,本人而家29lv ...
人渣二世 發表於 22-4-2009 13:54

好,不過過多排就開始命中不足了.-0-而且你加咗憤怒了嘛,集中就米加了,不過你要小心D,大概40幾開始就命中不足,打D紅色怪基本打唔到..槍戰就得,而且仲系99%命中.爾劍-0-唔好意思,最多得60%.所以你加咗憤怒后,最好都系要去打黃色或以下D怪..唔系就會覺得好慘..下下miss...見到都冇癮```
回復 支持 反對

好,不過過多排就開始命中不足了.-0-而且你加咗憤怒了嘛,集中就米加了,不過你要小心D,大概40幾開始就命中不足,打D紅色怪基本打唔到..槍戰就得,而且仲系99%命中.爾劍-0-唔好意思,最多得60%.所以你加咗憤怒后,最好都 ...
G-force 發表於 22-4-2009 14:08

嗯,我都諗住會加集中,但而家仲係早期,所以都未加住,加左攻易升好多嗎...
其實而家都miss得幾勁下,有時成招超級連斬只中兩下,仲要無爆擊

我仲有一個槍戰41lv的,詳細等更新完先講,因為而家唔可以肯家咁講點左d咩...
想睇下點得好唔好,但以我記得我已經點錯左8點
回復 支持 反對

嗯,我都諗住會加集中,但而家仲係早期,所以都未加住,加左攻易升好多嗎...
其實而家都miss得幾勁下,有時成招超級連斬只中兩下,仲要無爆擊

我仲有一個槍戰41lv的,詳細等更新完先講,因為而家唔可以肯家咁講點左d ...
人渣二世 發表於 22-4-2009 14:36

冇事,邊D加錯咗。比我睇睇幫你修修好。
雖然唔加憤怒功系低咗,不過我寧願用低攻2下去頂1下MISS好過,起碼都可以將怪物攻擊打斷啊。
憤怒加咗就加咗啦,冇事。去打D低級又多怪物D圖就得了。順便提醒一下陰森住宅只收割者爆把稀有號犀利咖,"物理攻擊免疫"...等於無敵  -0-   鬼死犀利.所以唔使驚..
回復 支持 反對

熟練雙手劍〔高級〕要唔要學呀?
太多字睇唔明-w-
回復 支持 反對

熟練雙手劍〔高級〕要唔要學呀?
太多字睇唔明-w-
無情乂風 發表於 22-4-2009 14:46

-0- 繁體好難打,而且你地D語言我又冇去學過,系甘上下啦.大佬..

果個必加>.<  唔加下麵果D攻擊技能加唔到.
回復 支持 反對