查看: 13321|回復: 56
打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴 龍之谷版規有漏 版主卻拿沒標明确的版規扣分

關閉 [複製鏈接]
投訴人:本人 : 落難軍人
投訴對象:菜蘭嘆世界
有關版塊: 龍之谷  Dragon Nest
有關連結: wow ~ 正?
有關位置:1F

投訴內容:

本身我升左LV 收到禮物箱
開箱 抽到件好野
跟住影低POST上黎分享

借問聲我唔係應該用影圖分享?
我用影圖分享 並交代圖中想分享既事
同物品來源

何來要改"綜合討論" ?
有D咩綜合黎討論?

跟據龍之谷Dragon Nest 版規 04/12/10更新

- b12
錯誤分類  發帖時,使用了錯誤之分類(詳情看本主題#3)5 樂點  關閉主題

借問聲#3何在?

借問聲 就算係用錯分類,我會多2分? 扣黎有咩作用?

其他意見 : 版規請版主定期重覆多次看看有沒有漏洞

評分

參與人數 1樂點 0 收起 理由
Fantasma 0 七天內補回投訴表格

查看全部評分

回復

投訴內容:

本身我升左LV 收到禮物箱
開箱 抽到件好野
跟住影低POST上黎分享

借問聲我唔係應該用影圖分享?
我用影圖分享 並交代圖中想分享既事
同物品來源

何來要改"綜合討論" ?
有D咩綜合黎討論?

跟據龍之谷Dragon Nest 版規 04/12/10更新

- b12
錯誤分類  發帖時,使用了錯誤之分類(詳情看本主題#3)5 樂點  關閉主題

借問聲#3何在?

借問聲 就算係用錯分類,我會多2分? 扣黎有咩作用?

其他意見 : 版規請版主定期重覆多次看看有沒有漏洞
落難軍人 發表於 21-4-2011 01:09

首先
當初閣下的帖子分類不是影圖分享 而是集中帖
唔好歪曲事實

扣你兩樂點是覺得閣下並非有意觸犯版規
兩樂點只是警告 難道要像機器人一樣要依著版規做事嗎?

規舉係死 人係生
回復 支持 反對

咁當我記錯先

咁而家我就係分享圖既
你地版規又要話分類錯扣分
又話唔識點分就睇教學
咁你地連呢樣都無咁呢條版規根本就唔成立
如果當成立,你身為版主都同我分錯,咁閣下係咪好應該又自扣返2分先

再加上 你都識講規矩係死人係生
錯左分類借問聲我係咪多幾分?
你地樂古SET呢條版規 分錯都要扣覺唔覺囧左少少?

又集中又綜合討論又攻略心得
你地又要SET分錯類要扣分又唔講應該點分

個區開左咁耐 版規又SET左咁耐
但咁大咁明顯既漏洞係度都可以無人知,無人去做返?

另外,記錯或搞錯係人都有 呢鋪真係我衰的話我會認
但拜托一下唔好一黎就話人「歪曲事實」
講到人地好似特登走黎屈你咁
你要記住你係版主黎 保持良好言行及態度係入職基本要求之一相信唔洗教

再加上 你地樂古投訴硬要整個格式出黎
仲要寫明投訴邊個 咁即係局我搵個寫姐
本來都無話想投訴D乜人 而家搞到似足捉人虫咁
回復 支持 反對

以樓主的情況,我認為影圖和綜合各佔一半意思
的確有些分類容易誤導,例如攻略心得、抱怨等
它們內容會以圖片作主導,誤以為是影圖分享

有時候我處理版務,看見會員分錯類的話.
我會幫他自行修正,加順帶提醒.
這能減少像現在的情況出現.
回復 支持 反對

咁當我記錯先

咁而家我就係分享圖既
你地版規又要話分類錯扣分
又話唔識點分就睇教學
咁你地連呢樣都無 ...
落難軍人 發表於 21-4-2011 04:06

老老實實 我真係未見過自己犯左錯都可以賴落版規到
分類我分做綜合討論我並唔覺得無咩問題 我見帖子內容 明明講緊隻戒指變傾抽點然後就點裝

咁我就唔知你係搞錯/記錯定係特登喇 我唔講我諗你都應該唔會話自己記錯/搞錯
始外我覺得現在我這種態度非常友善 只是指正你錯處
回復 支持 反對

有時候我處理版務,看見會員分錯類的話.
我會幫他自行修正,加順帶提醒.
這能減少像現在的情況出現.
翼風星痕 發表於 21-4-2011 09:20

多謝閣下既提醒
你的确明白到人係生 規距係死既道理

老老實實 我真係未見過自己犯左錯都可以賴落版規到
分類我分做綜合討論我並唔覺得無咩問題 我見帖子內容  ...
菜蘭嘆世界 發表於 21-4-2011 11:32

言下之意
即係閣下認為自己呢句係完全無問題?
唔好歪曲事實

[quote但拜托一下唔好一黎就話人「歪曲事實」
講到人地好似特登走黎屈你咁
落難軍人 發表於 21-4-2011 04:06 [/quote]

再加上
而家你都識講 我個帖係講緊隻戒
咁我開帖果陣係咪又要考慮埋之後會轉咩話題黎再諗埋個分類點用?
學似你咁分個綜合討論
轉頭第三個版主又走黎扣分 話應該係影圖分享 咁我有幾多分可以比你地扣?

版規有咁大個漏洞係度你地又唔正視,又唔敢認
如果法律上面無寫明將D垃圾/雜物放係垃圾桶上面、側面、外面
而唔係放係入面,都當你亂拋垃圾
咁你將件大件垃圾擺係個垃圾桶格尼
警察走埋黎罰你錢得唔得?

如果你要話我走版規漏洞既話 OK 無問題
咁我就好質疑你地班汞主能力究竟去到咩程度
一個版入面4個版主
而每日帖量又唔係多
竟然版規有咁大個漏洞係度幾個月都可以無人知無人去改
當有問題發生果陣就理直氣壯咁話人歪曲事實黎逃避責任

樂古版主 一見到投訴人寫左自己個名
一入黎就整句「歪曲事實」
之後就就句「老老實實 我真係未見過自己犯左錯都可以落版規到」

比人感覺完全就唔係想搞清件事 係死要拗贏人咁既樣
我就真係唔希望見到個事實好似2F所講咁啦
回復 支持 反對

路過一大下~看見貴壇管理如此不濟.應該好好學習其他壇的管理...

始終你一開始就扣分.就事件上已經變相是負面討論解決問題...

可能我的回覆會比人扣分...但眼見以上版主處理方式的確很糟糕~
回復 支持 反對

首先
當初閣下的帖子分類不是影圖分享 而是集中帖
唔好歪曲事實

扣你兩樂點是覺得閣下並非有意觸犯版規 ...
菜蘭嘆世界 發表於 20-4-2011 19:22

規舉係死 人係生

你自己都識講呢
換轉是我 我也會先pw 警告
一開始就進行扣分
先不說扣多小分呢
換轉是你沒有任何警告下
就被扣分
你會順嗎?
給我的感覺只是濫用職權
回復 支持 反對

規舉係死 人係生
你自己都識講呢
換轉是我 我也會先pw 警告
一開始就進行扣分
先不說扣多小分呢
換轉是你 ...
smssm123 發表於 21-4-2011 15:53

我想比好評你.可惜我冇~可能一陣仲此壇管理員/版主GG禁言...

回成人水樓~我比你~
回復 支持 反對

多謝閣下既提醒
你的确明白到人係生 規距係死既道理

言下之意
即係閣下認為自己呢句係完全無問題?

[ ...
落難軍人 發表於 21-4-2011 15:14

我言語上你覺得有問題就有問題 無問題就無問題 我唔想再重新解釋多次

當有問題發生果陣就理直氣壯咁話人歪曲事實黎逃避責任

#1 講到自己肯定係用影圖分享 我講句唔好歪曲事實有問題?
而家我有用個句野黎逃避責任?

你自己唔睇分類使用 比人扣分係度扮無辜
o 原來係咁

如果法律上面無寫明將D垃圾/雜物放係垃圾桶上面、側面、外面
而唔係放係入面,都當你亂拋垃圾
咁你將件大件垃圾擺係個垃圾桶格尼
警察走埋黎罰你錢得唔得?

有時分清楚現實同虛擬世界比較好 唔好用現實既野套用落虛擬世界到
我建議你上網查下法例:handshake 再用黎做比例

咁我就好質疑你地班汞主能力究竟去到咩程度
一個版入面4個版主
而每日帖量又唔係多

我唔同你 唔係日日都有時間坐係部電腦
回復 支持 反對