收起左側

[Jubeat] jubeat copious 玩後感受

關閉 [複製鏈接]
八達通算係一個bug定點-__-?
maxycy 發表於 3-10-2011 20:51

佢原本冇預你用八達通玩,咪bug....
回復 支持 反對

話說呢排玩多左結他機
﹏柚柚* 發表於 2011/10/3 01:55

話說呢排我都多左玩鼓機
已經用左

但唔知係我抄錯所謂「卡背號碼」定點
我做唔到步驟17-___-
maxycy 發表於 2011/10/3 18:07

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
你是但搵間有Rb/Jb copious既地方
唔駛入錢 嘟一嘟張八達通
中間(?)應該會有個幾細既字串 16個字母/數字組成既 4個4個咁排
呢個就係你既卡背號碼 請你影低又好抄低又好
回復  Torchic╳小火雞

==我有個問題,我玩第二鋪戈陣發現佢有兩個制,我按右邊戈個,跟著佢叫我入6蚊( ...
moneky 發表於 2011/10/3 18:51

哦 BOX
呢個應該任何地方都有 唔只澳門

BOX既用途係
入兩倍既credits(例如本身6蚊鋪既 入BOX就要12蚊
然後佢會顯示10首歌出黎 你揀其中3首黎打(即係入12蚊都係打得3首
不過所拎到既AP係平時既三倍

我個人就覺得唔抵啦 入兩倍既coins到頭黎都係玩3首
我又唔係話急住要AP
回復 支持 反對

話說呢排我都多左玩鼓機

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
唔駛入錢 嘟 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 22:31

如果係既 狂打 shine on me (!?
回復 支持 反對

如果係既 狂打 shine on me (!?
惟愛獨有 發表於 2011/10/3 23:42

拎AP唔只打高成績高lv既
回復 支持 反對

話說呢排我都多左玩鼓機

你提醒左我呢個問題

方法好簡單
唔駛入錢 嘟 ...
Torchic╳小火雞 發表於 3-10-2011 22:31

但系我都系玩easy-.-

個個要12個銀
我差d想試1次- - 不過個時覺得真系吾低 所以沒試=..=
不過如果趕住要ap都系吾錯既方法黎既
不過個鋪遇岩打得吾好就慘d啦=
回復 支持 反對

但系我都系玩easy-.-

個個要12個銀
我差d想試1次- - 不過個時覺得真系吾低 所以沒試=..=
不過如果趕住 ...
﹏柚柚* 發表於 2011/10/4 01:13

我可能有打過太鼓
所以上手速度都算唔錯
不過見到腳踏就會有高達八成既機會會甩

嘛 我只不過係見到d 2蚊3蚊先會手痕玩一鋪咁
======================
我寧願要錢都唔要ap(淚
回復 支持 反對

我可能有打過太鼓
所以上手速度都算唔錯
不過見到腳踏就會有高達八成既機會會甩

嘛 我只不過係見到d 2蚊3 ...
Torchic╳小火雞 發表於 4-10-2011 01:31

玩easy啊?如果吾系的話可以set 自動打
回復 支持 反對

火雞兄.
我入GAME時SET左左上角個制(一號制)
即係幫手將D歌分類比玩家選果個制呢....

有冇方法取消番佢....
正常如果冇搞過一號制既話
個一號制係選緊歌時應該會就咁顯示"TOP"一個字
但係我有兩個字..."Level"同"TOP"--
點整番佢做一開始果時的預設選擇..
回復 支持 反對

火雞兄.
我入GAME時SET左左上角個制(一號制)
即係幫手將D歌分類比玩家選果個制呢....

有冇方法取消番佢... ...
lanceson7958 發表於 2011/10/5 16:57

其實我唔明TOP畫面即係咩
我諗可能係講緊下面五顏六色分晒類果個畫面?

應該搞過一次既話 就永遠唔可以set返做「剩係見到TOP」既設定
不過假如你想返去五顏六色既TOP畫面既話
按一下左上角 照計應該會顯示Lv1~10吧
然後再按一下左上角就行了
回復 支持 反對

琴 晚 去 玩
Random 中 了 很 多 歌 ( 話 說 很 易 Match 中 Red Goose 嘛 )
可 惜 match 不 到 [E] / 量 子 / キルト 有 點 sosad ~
我 開 緊 第 二 層 ( 姐 係 流 砂 の 嵐 戈 d ) , 我 記 得 好 似 有
一 首 抽 到 第 三 層 既 Electro Peaceful 咁 係 咪 當 開 第 三 層
果 時 就 唔 洗 開 戈 邊 既 歌 ?! 還 有 如 果 我 傳 流 砂 比 未 開
到 既 fd , 咁 佢 係 咪 唔 洗 再 去 開 流 砂 の 嵐 戈 邊 ?
回復 支持 反對