查看: 6588|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[推介影視] 那些年,我們一起追的女孩觀後感

套戲我本身諗好好睇...但睇完俾我預期中仲要好好多...
故事:
      一開始話柯騰唔係鍾意沈佳宜,但沈佳宜想幫佢考好D成積,柯騰D朋友全部鍾意沈佳宜,沈佳宜同柯騰慢慢熟,有一次,班費唔見左,要查書包,用投票睇查邊個,但有人話唔好叫我地懷疑自己同學,結果全班丢書包,然後聯考....沈佳宜胃痛,夜晚打俾柯騰,叫佢出去,沈佳宜喊,柯騰同佢表白,安慰佢......
      名自入左大學,但柯騰同沈佳宜關係算暖味,佢地有保持聯絡,出街,係放孔明燈,柯騰再次講我愛你,但佢唔想知道答案,只想繼續鍾意沈佳宜......柯騰創辦左個自由格鬥比賽,叫沈佳宜去睇,沈佳宜同佢講(大雨中)..幼稚..柯騰:我就是幼稚,才有辦法把妳追了那麼久!  2個嘈....
      台灣地震,柯騰第一時間打俾沈佳宜,沈佳宜同柯騰傾電話(沈佳宜有男朋友),柯騰係咁問佢生活點,有冇男朋友,再同沈佳宜講:我喜歡你,沈佳宜回答:謝謝你喜歡我....我最記得一句......柯騰:也許,在另外一個平行時空裏,我們是在一起的...
      2年後,沈佳宜要結婚...叫左佢班老死去佢婚禮....班男仔見到沈佳宜..問佢老公...可唔可以吻佢....佢老公話可以,但你點吻沈佳宜,就要先點吻我...柯騰話不二說吻佢老公....睇到柯騰同沈佳宜KISS....快喊了T^T佢2個不斷回憶以前...其實沈佳宜都鍾意柯騰...但柯騰唔想知答案...大雨個陣...柯騰激嬲左沈佳宜...但最後有講SORRY.....非常感人....最後柯騰同沈佳宜大家睇大家...沈佳宜:你要幼稚下去...

個人Feel:
    很好睇既一套片....最經典既兩句話....我就是幼稚,才有辦法把妳追了那麼久...也許,在另外一個平行時空裏,我們是在一起的...睇完套戲,得出一個結論,要珍惜中學既生涯,有咩想做就去做,唔好將來後悔,珍惜眼前人...... 難怪d人話要睇2/3次.....我都會..  極力支持!!!!!!

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
sohoipan2009 + 8 內容精彩

查看全部評分

回復

俄諗住星期日去睇@@.
完本已經想睇.睇完你編野 仲想睇a___a
回復 支持 反對

我睇左一次,
有D眼濕濕-v-
回復 支持 反對

好正咁
回復 支持 反對

睇完 同你有同感
回復 支持 反對

睇番佢地d歌.. 想番起睇果套戲時的一幕一幕.. so sad
回復 支持 反對

平行時空下的約定
回復 支持 反對

睇到好多好評都幾想睇下!!
回復 支持 反對

唉...我無錢 土豆有未呀!!
回復 支持 反對

我睇過啦..真係好好睇呀~~十分推薦呀!!
回復 支持 反對