打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [國服分享]選擇國服 尋回激情 (有片)

一日24小時 無間段團戰激情
唔怕你中意打架 就怕打到你頂唔順
回復 支持 反對

回復 5# 新x手
港人 基本上 10級就收
回復 支持 反對

連敵對既大陸人都話:淺醉個班港服黎既人  打極都唔內哄 好撚團結
回復 支持 反對

回復 24# slybob
日日上線既港人如下 絕對可以提供埋最后上線時間既圖
淺醉江月係由港人創立 但並唔係完全港人既幫會
去得國服就預左同大陸人做朋友 一起玩
成個幫有238人  每日上線人數約100-120人
港人佔40人  其餘係大陸人  
不過個幫既主導權係港人手上   我地幫係區內2大幫會之一
所以實力上唔差  

區內主流玩家係5體5屬 其他4石  簡稱54石
基本34石係普通人 4石極限佔1席位 54石主流 全6唔多 10幾隻
港人實力算係中上上

秋凌風  6石星宿  
秋凌諾  6石天龍
秋凌月  6石武當
青楓     6石天龍
秋凌兒  5石逍
鬼澈 5石星宿
秋凌稀 65石峨嵋
容顏 65石天龍
傲飛  65石逍
玄武尊者 5石少林
落葉吻秋 54石明教
神威 54石天山
雲坑 5石武當
秋凌丘 54石天龍
秋凌傲 5石逍
百傲燕 5石唐門
秋凌殤 54石明教
琉離若姬 54石峨嵋
秋凌弟 54石天龍
老豬 5石逍
閒月 54石峨嵋
LP 4石天山
TOMO 54石天龍
玄波 4石丐幫
寂波 54石天龍
娃娃 54石峨嵋
4哥 54石武當
傳說 54石天龍
插插 54石丐幫
哈比橙 54石峨嵋
閒夜 54石丐幫
紅蝶 4石峨嵋
老伯 54石天龍
羊天 4石天山
夏天 4石天龍
英風 4石天山
葉諾 4石逍
休止符 4石峨
LP老婆 4石峨
老甘 54石逍
羽寒 4石天山
星夜 54石逍
千羽 54石逍
回復 支持 反對

回復 35# slybob
老實甘講句  去得國服既港人
我敢大聲甘講句 10個 10個都係港服出身
係港服最少有幾年年資   
洗既錢  好話唔好聽 5位數字係最少 有人係HK服玩左幾十W 百幾W都有
所以我覺得  佢地並唔係眨低港服
只係比較下 覺得國服既天龍 真係出色好多
加上港服既情況  先邀請中意天龍既朋友去國服發展
如果你話 連港服都未玩過 憑咩話港服唔好  甘我好認同
回復 支持 反對

回復 64# 紫逗逗
聽香 仙侶 太湖 紫禁依家D國服萬年老區黎  全部都係7-8年  而且唔合區 算係國服''超然''既SER
獨步區只係開左2年  上年合過一次區  根本無得比
依隻GAME 好多野係靠累積  時間愈長 玩既活動次數愈多(真元 強化 金絲) 數值上愈勁唔出奇
就算係聽香 頭50名 都係30W評分先上到  我地SER  未合SER前  12W評分就上到50  到合左SER 依家最少25W分先上50
同埋 你可以睇下  好多新SER  頭半年至1年  都係10W評分就上到50名  
萬年紅區有既係累積 係底縕   唔係人人都可以1年內上全5全6  佔9成人都係靠時間慢慢堆隻人出黎

我覺得 簡區就要簡D有潛力既區
1年出10幾個新區  基本上個D區半年就死城
一班煌虫玩家(自己區34石唔如意 以為去新區會好D)
工X室去搶資源 之后無肉食就走人  見過唔少  如果叫港人去個D區咪仲死
而獨步江湖算係網通第一大區  無可否認 一定唔夠7-8年既紅區火爆
但最少  要人流有人流 整體水平唔高  4石人 生存到  唔係人人都有錢玩到67石
之前有獨步區既人 因為融入唔到依個區  同佢老婆去左聽香話玩隻全4
點之 企都無得企 比人睇唔起  最后 個港人好似退出左 佢國服個老婆死死地氣番左黎
真人真事 絕沒老吹

我日日有ON  由上年4月打架 一直打到依家 前排風雲先認輸 但仲死不足惜
差唔多10個幫會勢力 因利益 有矛盾 多次分裂 整合 再混戰
我真係唔覺獨步係死SER  你話同萬年老區比 人流無甘多 我就認同

你可能覺得 去左紫禁好有存在感 可能你係全8 係個區係大佬 所以會睇唔起玩34石既人 我明白既
但我地既宗旨係  只要你有心 仲有一個天龍夢 識尊重人 我地就會當你係FD
我地SER 唔少34石港人  自己一手一腳玩出黎 唔會因為自己石低而睇唔起自己 自得其樂
自己有幾多財力就玩幾多  我好欣賞依D心態既玩家
我成日都講  打機唔好同人比較 每個人現實背景 付出都唔同 麻目同人比較會好辛苦
因應自己財力 每日超越昨日既自己 先係好心態
回復 支持 反對

回復 72# 紫逗逗
聽香 仙侶 紫禁 黃果樹 ETC 依D 7-8年唔合SER既老區
我發現一個現像  就係依幾個區 係國服人眼中算係''聖地''
因為佢唔合SER 因為佢萬年紅區 所以 好多國服人對外宣傳依D區 令到佢地被冠上''大''之名
有好多唔同區既人  因為向往佢多人 所以都去依D區建''小號''
導致大量既40組50組60組卡級小號既出現  再因街拍既力量 成為一種風氣
就好似富者愈富甘  所以依D區先會萬年火爆
依D區 人流係多 但經過7-8年既時間  勢力是否一樣多?
人流多 唔代表區內勢力都多

一個區就係一個江湖既縮寫  
如果依個江湖有一個龐然大物係頭頂 所有幫會都依附住佢 甘依個江湖仲有乜意思?
無錯阿 係有人流 好多人 但你只不過係處於統治下既生活
小號之間有矛盾 如果其中一人識大幫既人物 叫下人 立即就變得無意思
2線幫會之間有矛盾 實力差唔多 本來可以玩下  但如果一邊叫人 情況就立即一面倒

一個江湖  就係要有唔同勢力  大家實力差唔多 保持住一個微妙關係 互相因利益 因矛盾
分裂 整合 混戰先精彩  而獨步區正正就係處於甘既狀態 而且區內水平唔高 45石仔都有作為

至於你話  同大陸人溝通 上YY問題
老實講 我一直都話 如果對大陸人有偏見 仇視  就真係唔好去國服 因為生存唔到
我當初去國服個陣  去大陸人既幫  上線一定要掛YY 講真 我都覺得好大壓迫感  我係識聽識講普通話 但我唔中意個方式

但有一個問題  我地港人係獨步江湖已經成氣候  我地淺醉江月既港人  上唔上YY 人地真係吹你唔張
有大陸人話打BOSS 叫我地上YY 我地港人唔上 話 我企城算  人地都話 甘唔洗上  照黎打
我地已經建立左個勢力 並且多多少少可以主導
如果講 成個國服 邊個區最岩港人  我想 除左獨步區  係其他區搵唔到依種感覺
回復 支持 反對