打印 上一主題 下一主題
收起左側

gundam機機體名一問..

關閉 [複製鏈接]

回復 10# 的帖子

講新手要學既話要數紅西,飛西,脈衝呢d平均型機
講偏門,大魔450最偏=.=
我都唔多乜鍾意seed d主角
最愛露娜
回復 支持 反對

原帖由 [H]tim925925 於 15-3-2008 22:01 發表
講新手要學既話要數紅西,飛西,脈衝呢d平均型機
講偏門,大魔450最偏=.=
我都唔多乜鍾意seed d主角
最愛露娜

我新手一玩就玩拿["臉"刀]green 色個部==...
之後玩黑色隱形個部(可以連到8~9 hitXD)
之後再玩決鬥重裝(有技巧XD)
之後玩黑狗(一樣有技巧XD)
之後玩d偏門機eg橙渣古(連到10幾hit).長官機(格係拿爪個部)
^--我的機體歷史- -
反而我覺得主角系列d機唔好用死一次又扣勁多....除左型之外,同埋性能好d之外...真係唔知有咩好@@
另外發現一d特別的地方..
機鋪d人玩gundam好沖動,唔鍾意等..一開波係咁沖..同人1打1就鍾意飛起..落地停一停果下就發炮防止一地攻擊咁的打法..
好小原地轉圈看機會= =
雖然係咁....我始終都係死係2p2另一條友/電腦手上= =..
天呀...幾時出1打1呀~~~
現在先發現..都係psp的世界美好=v+(迷:咁你咪係度遊啦..彈番去psp區!)
回復 支持 反對

回復 12# 的帖子

新手玩你第一部機都不錯,橫格正
黑狗如識得step cannel既話幾好用的啊(即係d人講既un,sc)
如果唔識sc打gsd好蝕,呢個係一個bug轉為技術=.=
回復 支持 反對

原帖由 [H]tim925925 於 18-3-2008 18:45 發表
新手玩你第一部機都不錯,橫格正
黑狗如識得step cannel既話幾好用的啊(即係d人講既un,sc)
如果唔識sc打gsd好蝕,呢個係一個bug轉為技術=.=

sc un 可唔可以講下係咩黎0_o?
不過黑狗本身我認為都幾勁...
格又型0_o....
靈活又唔差...感覺上同d主角系機無咩分別(指靈活)
今晚出去食飯順手玩下先XD...不過都無想過win..
始終我唔係太慣合作0_o....我寧願1打2(1個人,1個npc),都唔想2打2(我一個人,一個npc,對方一樣)
2個人一定夾死= =...我打第2個..開槍果時有delay..實比人打中...無咩可能玩到格..多數比人cut技= =...
過下手"引"算XD
回復 支持 反對

我用開m1,人地死3次玩完我死5次先玩完,超抵玩> <
其實我玩咗咁奈都唔知咩野係step cancel ,可能我用左都唔知
有冇人可以詳細講解一下-___________-
回復 支持 反對

原帖由 cl-l3n 於 20-3-2008 18:30 發表
我用開m1,人地死3次玩完我死5次先玩完,超抵玩> <
其實我玩咗咁奈都唔知咩野係step cancel ,可能我用左都唔知
有冇人可以詳細講解一下-___________-

m1好好玩XD...d格可以連...."升龍拳"+前格補一鎗0_o...(要對方近身)
又多命XD..
最勁都係渣古0_o..打不死的小強加上接近10hit的連招0_o
回復 支持 反對

回復 16# 的帖子

即係係空中彈黎彈去咁,係空中step,再快手禁c就會有咁既效果
迴避防身必用,不過用boost都多,小心用
查實呢個係bug黎既,d人將佢技術化姐-.-
回復 支持 反對

原帖由 [H]tim925925 於 21-3-2008 12:14 發表
即係係空中彈黎彈去咁,係空中step,再快手禁c就會有咁既效果
迴避防身必用,不過用boost都多,小心用
查實呢個係bug黎既,d人將佢技術化姐-.-

哦,,,不過我應該唔會用呢招..
因為我自己本身..對飛無咩好感..所以我玩基本上係唔會飛...@@
不過都唔該哂你^^
回復 支持 反對

而家我先知有-.-...
回復 支持 反對

禁機黎講係我同d fd眼中係唔存在既
黑西 ac 我行路都打唔到我啦
炮西仲易 係佢右面開火箭炮/格打佢死位
仲可以無視隻炮西
回復 支持 反對