收起左側

[Jubeat] Jubeat Knit Append

關閉 [複製鏈接]
konami偏心比jubeat sosad
好多歌想玩係哂jubeat到....
回復 支持 反對

konami偏心比jubeat sosad
好多歌想玩係哂jubeat到....
Forte 發表於 2011/4/13 00:46

冇計
因為易玩
判定鬆 易捉per
拎個98就有SSS

某程度上K記set得咁易 係為左吸引多d人玩(個人意見
多人玩就自然好多神曲

不過DDR都有好多神曲
(特別係iidx移植曲
回復 支持 反對

冇計
因為易玩
判定鬆 易捉per
拎個98就有SSS

某程度上K記set得咁易 係為左吸引多d人玩(個人意見
多人玩 ...
Torchic╳小火雞 發表於 14-4-2011 13:39

敲碗等出新....

講起jubeat,MK88個幾部d制黑到囧...
回復 支持 反對

敲碗等出新....

講起jubeat,MK88個幾部d制黑到囧...
Forte 發表於 2011/4/14 13:56

反而價錢淚目
(印象中好似得apm同果度先係6蚊
回復 支持 反對

MK88 6蚊...個陣為左開首歌,算啦囧
回復 支持 反對

MK88 6蚊...個陣為左開首歌,算啦囧
Forte 發表於 2011/4/14 18:29

對我黎講就唔係orz

所以我平時去開旺角
通常都會去新之打太鼓/打DIVA
實在搵唔到旺角/油麻地有地方打Jubeat
(不過聽講SmartGame多左部Jubeat 路過去試下都好
回復 支持 反對

大大   有無辦法 可以開到 キルト  呢首  幫幫忙~~  /_\
回復 支持 反對

大大   有無辦法 可以開到 キルト  呢首  幫幫忙~~  /_\
~shen~ 發表於 2011/4/14 20:20

雖然香港唔會有pop'n 19(開キルト的必須物
不過方法仍然有四

1. 抽MATCHING lv9,10 (唔係RANDOM
  不過呢個方法可能係晒你時間同錢
  況且你就算抽中左都係比你玩一次only 之後揀歌果陣仍然唔會見到キルト

2. 叫日本玩家幫你開
  首先要搵到有日本玩家願意幫你開
  (我就搵唔到 不過聽閒某個團私下好似有渠道可以聯絡到
  然後利用遺失e-pass既方法 將自己d資料轉去日本果邊既空卡度
  跟住日本果邊既玩家就會幫你打鋪pop'n 19
  再將d資料用同一辦法過返落你張卡度 你就可以玩到了
  呢個方法就真係幫你開到キルト 不過通常都要收錢(人地打鋪pop'n都要錢既...

3. R機打
  即係叫開左キルト既玩家同你local連線玩,方法就不談了
  同第一個方法一樣,之後揀歌果陣仍然唔會見到キルト
  不過香港目前都係極少人開左キルト

4. 等Copious(下一代Jubeat
  大約8月到9月吧 就應該出Copious了
  到時Knit Append所有歌都會無條件解禁(好似Air Raid咁

==========================

順帶一提我未開キルト 亦都未玩過キルト

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
maxycy + 10 根據版規B1

查看全部評分

回復 支持 反對

我係九龍灣  見到 2個人有/_\    有個女仔   5首全部開晒>.<
回復 支持 反對

我係九龍灣  見到 2個人有/_\    有個女仔   5首全部開晒>.
~shen~ 發表於 2011/4/14 21:26

睇黎佢地可能真係靠日本既朋友幫佢地開

算啦 我都冇辦法
===========================
剛剛在上台灣哈哈........抱歉這個論壇不容許宣傳其他論壇 所以我就不指名是哪個論壇了
總之剛剛在上一個台灣的論壇
有人發帖說代客解キルト
那是因為發帖者剛好有事要去日本 預計路經有pop'n 19的地方 所以才打算替人代開吧
不過他說 有興趣解曲的 就要到台灣某機鋪交卡...

看來還是不可能的了(拍肩
回復 支持 反對