查看: 4213|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 目前玩左3日既心得(長)

首先  個人介紹先
目前27 LV  傑克公爵    氣功師黎  
多數去玩排名戰  
玩左幾次排名戰
我覺得勝率唔會係100%(目前黎講= =)
娜美星人真係屈機..
同LV既 龍族/娜美戰士  
都有7千幾血  我就得2千...
仲要一開始咪送 10M血既?
甘佢就至少有 過1M2血  
龍族仲要可以+血=V=
雖然係甘  我都係中意玩番氣功師
等待賽亞人...
好喇...  第3日加油吧  
講左甘多野
只係參加活動姐  
大家可以試下
http://event.wasabii.com.hk/DBOhk/110722_VIPevent/index.html
希望第3日可以更多人
不喜勿插  
-------------------(以下為更新氣功師PVP法)(目前黎講)-----------------------
玩排名戰  一定知道開左場後有幾秒之後先開始可以打
氣功師一定要趁依幾秒將RP升到半滿
之後再用睡拳即可拎到2粒RP球
我通常 左手拇指按z  用完可放開  食指/其他按  (1/f1)
   ---------同武道家打----------
首先  武道家最常見既係個招衝  去''雲''你(唔知咩名..)
我建議先用增加氣功攻擊力既術  要快 (右手用滑鼠按最快)
再即用重力術  點解唔用睡拳先?   因為要2秒  分分鍾  未用己經''雲''左你
(如果武道家正衝向你  係中場比你重力左/好近你   請立即用睡拳)
(如果他仲係一開始企個度  請用元氣斬  先再用睡拳  可以磨5百血)
有玩過武道應該知武道得2千幾  同氣功一樣  有錯請改  己經無左2~3成左右
之後儲rp去到2粒  (睇時間唔該  時間完左就杯具了....)
整醒佢之前 先用格鬥攻擊-10% (唔會整醒嫁 buff黎)  
再用龜龜氣功 按實1秒   選將對手整跌既能力  (好似係綠色)
再用機關槍 再補多個十字  (無技可用   先好用操氣彈  技能時間太長  可能反被屈)
未死就用埋最後1粒rp既龜龜氣功
再如上甘屈  8成死
最後   武道家變化好大    有d人好心急甘衝過黎  有人就好淡定  )淡定通常死.... xd
玩多d就得嫁啦..
------------同魔人打------------
同上面差唔多
但魔人無衝個招技
同埋用氣功既
可先用元氣  
再用睡拳
再補 -氣功攻擊力10%
之後係甘屈(完)
---------同娜美星人打----------
好難打= =
同娜美戰士易打d
但龍族真係..
又高防又補血
同娜美星人打 唯一特點 就係  
(((((時間特別長)))))
相信可以用到2次睡拳
戰士就可以先重力  後 元氣磨佢
再睡拳  2粒rp球
用龜龜氣功+rp 整跌
再一連串技
再如上甘屈
如果係龍族就盡量唔好比起身超過1~2秒...
見佢就黎起身 再用龜龜+rp
不過唔好整跌個陣又整跌.. (應該會晒左  雖然未試過甘做)
-----------(另外)------------
最後  到29/30lv就可以整多個2/3lv加血術  
可以用左睡拳再用
我計過1粒rp球要8秒左右時間
請睇時間  過左就慘..
因為比人睡左十幾秒既人都好火嫁.....
(((((最緊要)))))
必要時汁生係好緊要
人地出咩技要留意
-----------------------------
最後  想睇睇點樣加點  
只有依個帖多個回覆就寫埋比大家   )要求真低''
回復

我只想知過左21號個帳會唔會冇左-口-
回復 支持 反對

樓主我頭先先同你打完=.=

我完全唔識+lag機

被樓主屈機鳥
回復 支持 反對

回復 2# honlam168

吾恉住..等到封測完先會刪檔~
回復 支持 反對

回復  honlam168

吾恉住..等到封測完先會刪檔~
kenny8314 發表於 20-8-2011 23:47

刪左係咪又要再升過/ \
回復 支持 反對

我覺得小魔人對戰都OK勁 但娜美星人 真係S9M 又硬又高攻--... 打到我好想爆粗
回復 支持 反對

= =我玩左2個幾鐘去到25lv之後就冇玩.其實都幾悶i think
回復 支持 反對

樓主我頭先先同你打完=.=

我完全唔識+lag機

被樓主屈機鳥
jackyam123 發表於 20-8-2011 23:39

哈哈    我認得你  晴空o  
另TO海魚:   甘有無諗住公測轉娜美
回復 支持 反對

我玩左兩日
做任做到人都傻
點先可以打排名嫁
新手好多野唔識= =
回復 支持 反對

tks!!!!!
回復 支持 反對