打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] 16格黃藍分別

關閉 [複製鏈接]
一粒計就不是樓主所說的「黃」跟「藍」吧
況且所謂的「藍」也有分Great和Good 不過順次序是7成和4成 不是5 ...
Torchic╳小火雞 發表於 6-9-2011 00:44

咁可能我接收左d錯誤訊息囉
回復 支持 反對

咁可能我接收左d錯誤訊息囉
迷幻§ 發表於 2011/9/6 00:47

嘛沒差
能明白就好
回復 支持 反對

好多謝小火雞咁詳細既解釋真係錫哂你^^
吾怪得我full combo都輸比人....你估得好岩我就係話緊啲高樓大廈!!
我用樣既譜係個4個梯形合埋個個囉~
我見最好用~~~版主個新手介紹係邊到搵嫁- -
想問有冇個升級表- -
回復 支持 反對

好多謝小火雞咁詳細既解釋真係錫哂你^^
吾怪得我full combo都輸比人....你估得好岩我就係話緊啲高樓大廈!!
...
Mr_Teddy 發表於 2011/9/7 02:06

唔駛

哦 你用緊電閘
好多人都用電閘 相信應該好多人都可以幫到你
不過電閘有個好處 就係話 當中間個窿越合越細 細到就快關果陣
呢個時候你就應該要郁隻手落去禁掣啦
(當然仲要預時間比手臂同手指郁落去 呢d要玩得多先會掌握到

總之都係果句 電閘一關上的時候(或者TOUCH一出現的時候) 你的手指恰巧按了下去
你就如無意外會Perfect的了

註:我不是電閘玩家 建議你不要百分百相信上面內容
  我用花marker的
回復 支持 反對

當中間個窿越合越細 細到就快關果陣
呢個時候你就應該要郁隻手落去禁掣啦
電閘一關上的時候(或者TOUCH一出現的時候) 你的手指恰巧按了下去
你就如無意外會Perfect的了

電閘來說,火雞說得對了,自問冇能力拿SSS(得Speed King同Haru Haru- -''),but Perfect的確是以上的方法!!
回復 支持 反對

版主個新手介紹係邊到搵嫁- -
想問有冇個升級表- -
Mr_Teddy 發表於 2011/9/7 02:06

漏左睇呢兩句

新手介紹...說實話我好似冇寫過d類似既野
呢個算唔算?

至於升級表...我唔清楚你想問咩升級表
假如你係想問開歌要用幾多毛球果d 可以睇呢度knit新隠し曲
(日文,睇漢字應該勉強睇得明掛

如果你講緊Jubility(3.xx阿 4.xx果d
果個其實係睇你既實力 打得好就會升 打得唔好就跌
冇話去到咩程度就會上到幾多
電閘來說,火雞說得對了,自問冇能力拿SSS(得Speed King同Haru Haru- -''),but Perfect的確是以上的方法!! ...
lll161616 發表於 2011/9/7 21:46

講起Speed King
呢首其實練Perfect的確一流

因為個拍子好易跟(雖然係快左少少
回復 支持 反對

講起Speed King
呢首其實練Perfect的確一流

因為個拍子好易跟(雖然係快左少少

要練就快,要刪除= =
回復 支持 反對

仲有三四個禮拜既
回復 支持 反對

我最勁係個首科學電磁炮囉
回復 支持 反對

我最勁係個首科學電磁炮囉
Mr_Teddy 發表於 2011/9/8 12:49

Looking! The prism this planet to search away only my rail(略

呢首真係好易打上腦之餘 又會激發到自己既打機情緒
不過EXT對岩岩上手既人黎講係難左d

雖然大部份時間都係跟vocal 特別係副歌段
回復 支持 反對