查看: 3447|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] JUBEAT 打 I'M SO HAPPY有咩野秘訣!?--

關閉 [複製鏈接]
I'M SO HAPPY係我最鐘意的一首歌.
但是打極都唔高分><
唔知點解..有人推上3個S好易,有人打成世都係得S=,=
但重點係兩個人既實力其實係好接近的(打其他歌)@@"
所以我就唸,打呢首野會唔會有一定既秘訣技巧呢...

你地打呢首野既心得係=,=...?
回復

I'M SO HAPPY係我最鐘意的一首歌.
但是打極都唔高分><
唔知點解..有人推上3個S好易,有人打成世都係得S=,=
...
lanceson7958 發表於 2011/9/28 00:14

紅字果度 你講果個人係咪叫POTATO
係既話 咁唔出奇
=============================
我冇咩心得
要記熟既最多都係大同押(開頭既one同two阿 I同S阿 H阿
仲有後面loop位 記住左手入先定右手入先
(入錯手既話會冇左好多分 我之前成日犯呢d錯

其餘都係睇反應算 打到就打 打唔到就算
可能因為呢樣而導致我推唔到分都未定

再順帶一提啦
假如你發現有兩個人 佢地既平均實力都差唔多
但係其中一個人某首歌既成績係特別高
通常都係因為果個人有狂煲過首歌架啦

利申:96萬
回復 支持 反對

回復 2# Torchic╳小火雞

==96m好惡...我仲系87m/////,,而且好多歌都開始推唔上,,,,唔知背唔背好~~~但系發現背左之後音準又差左(只系背過evans後半段再一半),推上合格之後就推唔上85m/////
回復 支持 反對

哦,你想學,ok架,你可以去youtube睇數字片

因為我都係咁樣學返黎-.-其他歌就唔見得人

利申:95萬
回復 支持 反對

哦,你想學,ok架,你可以去youtube睇數字片

因為我都係咁樣學返黎-.-其他歌就唔見得人

利申:95萬 ...
迷幻§ 發表於 2011/9/28 01:43

樓主你可以信佢
佢真係識轉手 擺手位
佢呢方面好過我
回復 支持 反對

我首歌得c.....-.-
玩左3個月Jubeat啦.......唉
回復 支持 反對

哈... 我都係岩岩先開到首歌 @@
暫時得個A... 想快d 推上S...
得閒咪上Youtube 睇數字片同慢速...
可以易上手之餘... 節拍感都強d...

PS: 我都幾中意I'm so Happy... So 前個排日打夜打先趕及開到首歌... 哈...
回復 支持 反對

可以易上 ...
smw0316 發表於 28-9-2011 12:37

師兄玩左幾耐JUBEAT-.-"
回復 支持 反對

我首歌得c.....-.-
玩左3個月Jubeat啦.......唉
lanceson7958 發表於 2011/9/28 11:07

你玩左3個月就c左 夠啦已經

想當年我玩左3個月 連lv10都打唔到
可以易上 ...
smw0316 發表於 2011/9/28 12:37

恭喜你趕得切開晒歌
回復 支持 反對

你玩左3個月就c左 夠啦已經

想當年我玩左3個月 連lv10都打唔到

恭喜你趕得切開晒歌 ...
Torchic╳小火雞 發表於 28-9-2011 17:45

我做親咩都好似會差D咁-.-
師兄你打左幾耐><
回復 支持 反對