打印 上一主題 下一主題
收起左側

[IIDX] 究竟而加仲有冇人玩IIDX

關閉 [複製鏈接]
抱歉 連帖了XDD

=========================

說實話 @@ 要是有人願意打IIDX 我可以給他打 反正我也是開F ...
魔撒 發表於 8-7-2012 13:13

咦咁呢個我都有意,話說小弟覺得IIDX d歌幾好聽,比某d歌攪到我好想玩><,不過我就算見到有人自殺都唔敢走去搵佢r歌/夾$玩
回復 支持 反對

咦咁呢個我都有意,話說小弟覺得IIDX d歌幾好聽,比某d歌攪到我好想玩>
Killer乂天剎 發表於 2012/7/21 19:29

咁你點解唔自己一個玩
你可以set晒自動碟、5-key、easy...對新手黎講 要clear都應該唔難

況且你第1首揀lv5或者以下既話
死左都仲可以打第2首
回復 支持 反對

咁你點解唔自己一個玩
你可以set晒自動碟、5-key、easy...對新手黎講 要clear都應該唔難

況且你第1首揀lv ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-7-2012 19:40

姑且問一問,自動碟係點set的

可以的話,請用圖文解釋吧
回復 支持 反對

之前整落既圖終於有用了

揀歌果陣
禁實個START BUTTON(1p既禁左邊 2p既禁右邊果個
然後就會彈左咁既野

每個掣都有所屬既option(當然唔係叫你禁落個mon度
最右邊果個黑掣 寫住ASSIST果個 你連續禁幾下直至變成AUTO SCRATCH就得
另外5-key都係ASSIST果度搞

至於其他option有咩用 官網有教學
http://p.eagate.573.jp/game/2dx/ ... to_game_option.html
回復 支持 反對

咁你點解唔自己一個玩

況且你第1首揀lv ...
Torchic╳小火雞 發表於 21-7-2012 19:40

因為我係想試下玩,我又唔勁,自己玩太曡水= =依個時勢當然係悭得就悭啦.......茶)
回復 支持 反對

咁你得閒撞到我就叫我帶你打啦

利申:半桶水
回復 支持 反對

咁你得閒撞到我就叫我帶你打啦

利申:半桶水
Torchic╳小火雞 發表於 22-7-2012 23:11

好~不過唔知你去開邊頭...
回復 支持 反對

極偽十段路過...

之前代頭考左個十段之後就去左玩RB and XG

搞到退步哂..  而家實力大約得番8段上至九段下only...

好多代頭HC 到既11星中上位既歌  而家HC 唔到Orz

btw  你地去邊打IIDX多?
回復 支持 反對

我覺得我上到四段已經是極限
雖然我朋友叫我上埋五段 但係我覺得無理だ

同埋我仍然覺得HC係一門好恐怖既學問黎

所以除非有人陪或者入extra 否則真係驚到要開ec
(雖然我都明有d歌係要hard左先過到

btw我去開旺角果兩間
勝在機夠多唔駛等(兩間夾埋3部 而且兩間ok近
回復 支持 反對

我覺得我上到四段已經是極限
雖然我朋友叫我上埋五段 但係我覺得無理だ

同埋我仍然覺得HC係一門好恐怖既學 ...
Torchic╳小火雞 發表於 25-7-2012 07:29

我之前仲係六段個陣時開EC
   比人指教話 要既係進步 而唔係保命

之後佢建議我開NC 去打....

到之後開埋HC 打  

自己都睇到自己有進步...
回復 支持 反對