打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 10月30伺服器更新維護公告

全ser都有得用 咁即係冇變啦-.-
回復 支持 反對

唔知d任務難唔難做呢
回復 支持 反對

望真d佢連個3個任務要做D咩都冇介紹
囧大俠 發表於 29-10-2012 17:54

活動日期:2012年10月30日-11月12日
等級限制:30級或以上的角色
詳細玩法:
1.30級以上的玩家,每天上線後去大理NPC孫八爺(173,146)處參加一次「天龍歲歲紅」活動。點開「天龍歲歲紅」看見三個系列任務:天龍快樂行、天龍吉祥慶、天龍如意賀。

2.「天龍快樂行」-到蘇州參加「幸運快活三」抽獎即可獲得綁定的「字元:快樂行」字符。

3.「天龍吉祥慶」-參加每天的棋局,會獲得「字元:吉祥慶」,另外每天完成第10環師門任務也會獲得一個。

4.「天龍如意賀」-參加活動:賊兵入侵、偷襲門派、或完成每天第5環除惡天劫樓時都會獲得「字元:如意賀」。

5.完成以上3個任務後,可以領取當天的「潛能散」一個。收集7份「潛能散」即可煉製成一個「潛能真丹」。

6.「潛能真丹」需要「藍葉草」做藥引。在2012年11月3日和2012年11月10日這兩天的13:30—22:00前往大理NPC孫八爺 (173,146)處免費領取一次靜心草,每個玩家最多能領取兩份(綁定的)靜心草。

注意事項:
1.領取「潛能散」或字元時,請先注意背包是否有足夠空間。
2.「潛能散」需要找npc按領取方可獲得,建議玩家在完成任務後立即領取。如因活動正常重置而未能領取,官方將不另作補發。
3.以上資料只供參考,最終以遊戲內資料為準,官方有最終活動決策權。

其實就咁睇D任唔算太煩 都係打棋 快活三 反 個D就有齊

回復 支持 反對

Gameone咁好死
回復 支持 反對

回復  囧大俠

你認真D睇下,係拎2份靜心草,唔係丹
yoyo9 發表於 29-10-2012 18:08

2012年10月30日-11月12日活動期間,30級以上的玩家,每天上線後去大理NPC孫八爺(173,146)處參加一次「天龍歲歲紅」活動。點開「天龍歲歲紅」看見三個系列任務:天龍快樂行、天龍吉祥慶、天龍如意賀。

完成以上全部3個任務後可以領取當天的活動獎勵:潛能散一份。收集7份潛能散即可煉製成一個潛能真丹。每個潛能真丹配合靜心草使用後,即可增加人物35點屬性。

合共14日,14份潛能散=2粒潛能真丹

你真喺要我講到明-,-
回復 支持 反對

活動日期:2012年10月30日-11月12日
等級限制:30級或以上的角色
詳細玩法:
1.30級以上的玩家,每天上線 ...
『屎』路比 發表於 29-10-2012 18:24

唔該曬-,-
原來官網更新左...
回復 支持 反對

全ser都有得用 咁即係冇變啦-.-
化合物 發表於 29-10-2012 18:21

唔喺無變,只會仲衰D因為會計埋加乘

當加體為例:

如果你5石 無食過真丹  可能 會多 3,4千血 1粒...

但如果人地本身已經食到 40M血, 人地食一粒, 可能會多 1m5 - 2m5血...

即喺分別愈來愈大

我本身有個119ec  本身25m 血  

當時食

第1粒 多 5千血

第2粒 多 7千血

第3粒 多 1萬血
回復 支持 反對

其實天龍有接近8-9成既玩家係無食過潛能真丹
依家人人有得食2粒 咁點都好過無
最起瑪以後評AC既準則要提高番D
另外 依家人人有得食真丹(2粒)
正面D黎講 GM可能都聽到大部分玩家既冤氣XD
有 仲好過無 加上仲係免費 係睇你肯唔肯花時間做任扲
一般黎講 食2粒丹後 所以玩家既實力都會有提升
副本,怪不變 人物勁左 點都有DD優勢掛=.=''
回復 支持 反對

講真 邊度咁得閒做齊咁多野
回復 支持 反對

出2粒真單的活動
咁個差距咪仲大...
天龍要準備倒閉嗎?0口0
回復 支持 反對