打印 上一主題 下一主題
收起左側

[SDVX] Sound Voltex情報交流post [2月27日:4首KAC募集曲,Pop'n PB復活]

3月6日加5首新歌,全部係FLOOR募集曲。
一般FLOOR曲質量都會比較高,何況今期jacket十分精細,實在令人期待。
回復 支持 反對

今日同時放出新段位。
八段ウバワレ應該算好強。九段前兩首弱化,第三首Joyeuse難。十段弱化。

(from 日の ミルク, Facebook group)
SKILL ANALYZER Level.08
上海紅茶館 ~ Chinese Tea Orchid Remix EXH14
過食性:アイドル症候群(EXIT TUNES) EXH14
ウバワレ EXH14

SKILL ANALYZER Level.09
PANIC HOLIC EXH15
choux à la crème EXH15
Joyeuse EXH15

SKILL ANALYZER Level.10
音楽 -resolve- EXH15
Booths of Fighters EXH15
Last Concerto EXH15
回復 支持 反對

3月14日加5首ZOLA Project新歌。
個人覺得都冇一首好聽...
回復 支持 反對

不停咁加新曲我呢D唔係成日玩的真係唔知幾時先有可能解哂D曲

仲未計個d INF譜呢
回復 支持 反對

不停咁加新曲我呢D唔係成日玩的真係唔知幾時先有可能解哂D曲

仲未計個d INF譜呢 ...
六神綱 發表於 13-3-2014 15:31

在下反而會多到用唔完...
聽日開始會有bonus event,可以留意一下。
回復 支持 反對

3月20日開始有Hard Gauge
此外聽日會再update
回復 支持 反對

Update Vol.2: 5首KAC募集曲。Vol.3:集Stamp拿Bonus
回復 支持 反對

又黎2首16LV ???

唔X係掛
回復 支持 反對

今日update Vol.4 l再加兩首kors k原創曲

仲有新系統介紹
http://p.eagate.573.jp/game/sdvx/ii/p/howto/infinite.html
回復 支持 反對

新系統INF BLASTER詳細介紹:http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=22569&snA=102&tnum=1

簡單總結:
1. 開Hard玩歌,唔理咩LV一律clear一首儲6.67%。
2. 夠100%就會有BLASTER專頁,可以選新INF譜對應既EXH譜打(強制Hard Gauge),一次扣既HP=分數/10000,扣完就可以開INF譜。

例如,冥有4250HP,clear夠任意15首歌(6.67%*15=100%)就可以去BLASTER專頁打一次冥EXH。如果你每次都可以PUC,就可以5次解禁冥INF(4250-1000*5<0)。
簡單講最快可以20credit解禁冥INF。

btw Hard Gauge 白制1 error會扣9%,analog同long會扣2%,而且補得好慢,所以無把握唔好隨便開。
回復 支持 反對