打印 上一主題 下一主題
收起左側

假如L4D新增特殊感染者,你地想有咩特殊能力??

關閉 [複製鏈接]
D喪屍死後爆D蟲出來。
黑暗的Reader 發表於 5-4-2009 14:09

d虫死左又爆d喪屍出黎

一變十,十變百
回復 支持 反對

隱形算吧 囧
生產zombie 亦可
回復 支持 反對

其實 好多人都想出 Jumper
l4d官方都有e個睇法
但係 佢地又唔係想出 囧

在高空跳落去  踩人頭--中者被暈2秒  (唔會進行攻擊模式,即係停係到 打佢)
Jumper 踩中時 可有約1秒時間 再跳(好次hunter彈牆咁)
進階彈牆- ...
neaco 發表於 4-4-2009 12:17

如果係電影 jumper,咁可以 信間傳送

隱形算吧 囧
生產zombie 亦可
守衛~朗 發表於 5-4-2009 22:20

生產 喪屍=肥仔

肥仔一噴你,就成班圍住你
回復 支持 反對

可以奪走玩家武器.v.
回復 支持 反對

可以奪走玩家武器.v.
K-h0. 發表於 6-4-2009 19:30

哇 , 個 feel 咁似捉馬騮 , 而且會否太過屈機。
回復 支持 反對

1裝死,姐係平成扮死屍,你一行過就一下ko你.
2保護色
3識用原始武器好似變型俠醫咁
4識變成正常人類的外貌
5跑得好快,快過9秒99
cyris 發表於 2-4-2009 16:20

你d要求都幾多下wo.....
回復 支持 反對

我想佢出 BIOHAZARD 2 果隻 G 同 BIOHAZARD 3 果隻 追蹤者 [[onion_73]]
回復 支持 反對

隻喪屍識騎豬衝埋尼打你-_-
回復 支持 反對

可以同4個幸存者同歸於盡...

唔洗多...

一個就夠晒數...[[onion_31]]
回復 支持 反對

1裝死,姐係平成扮死屍,你一行過就一下ko你.
2保護色
3識用原始武器好似變型俠醫咁
4識變成正常人類的外貌
5跑得好快,快過9秒99
cyris 發表於 2-4-2009 16:20

第4項其實無用喎 囧
一見到你係人類樣仲唔射瓜你咩~
[而且而家的zomble都係人類,變左種姐-.-]

不過講起人類  我無啦啦諗到一個ok慘的角色=.=

好多野都會有灰色地帶,病毒都可能有
如果l4d可以加一種灰色地帶
整一隻半人類半infected的角色一定好好玩[[onion_57]]
[話說睇小說/睇戲果陣呢類人的心理好複雜…] [[onion_43]]

我的個人設定就係:
1.心智屬於人的部分,身體幾乎完全變成普通infected咁(簡單講就係90%的肉體infected)
外表同普通infected無分別
2.心理十分複雜,但係最終目標係要幫倖存者走佬
3.因為在倖存者眼中自己係zomble,加上唔知點解身體會放種毒氣,唔單止會毒到倖存者扣血,連zomble都會扣!!
(這是基於保障被hunter/smoker攻擊到那陣可以走到佬,要知道這角色非常孤獨…)
4.可以用槍,但用的時候會收埋唔比倖存者/zomble見到
5.唔會比普通infected攻擊
6.唔受boomer的汁影響,但其他特殊的zomble就可以(smoker可以拉你/hunter可以撲你/witch可以秒殺你/tank可以打到你[[onion_09]]
7.有70hp,攻擊力防禦力等同倖存者一樣,但係訓低左就會死
8.唔可以用藥包/藥丸!! 但因為這條友得70血,而且一訓就死,所以每3-5秒補1hp 或 食一隻infected補20-30hp(我唔知邊種方案會好D)
9.超強的視力,可以睇到倖存者同zomble的位置
(但感覺可以睇埋zomble的位置好屈機[[onion_42]] 不過我設定呢個角色用狙擊槍多,睇到zomble位置會方便D)
10.可以兩段狙擊(好似cs咁),而且可以隱形(未決定到=.=)

唔…似乎差唔多了
以下係補充的後話:
呢個角色玩對抗先會出,如果無死,可以幫倖存者加分
唔可以用"m"轉做呢個角色,想做就要等轉場果陣睇下好唔好彩有得做(隨機揀一個人)
最後提一句 - 呢個角色十分超級非常不可相信地難以置信地不可能地我講你都唔信地孤獨!!!
回復 支持 反對