查看: 3172|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

同我阿爸有d誤會- -

我上個禮拜激親我阿爸.... 佢呢排都吾睬我= =點算~= ="

上次..............
我地一家去食壽司,我叫左個手卷...之後我阿爸叫我請一口佢食...
我食左2至3口之後比佢..佢吾要 之後就嬲- -
我問我呀媽  佢話因為你將手卷d咸食晒==得番舊飯~

我的意見:
有諗過道歉,但係無機會== 次次都夜番屋企 會吾會吾想見我=[  但係又諗過...
點解佢咁小氣=[ 我明顯地見到個手卷仲有一大舊軟殼蟹喺度- -
我想比佢果陣時,佢以經走左= = 又話以後都吾睬我...

上次仲衰,佢十一點番到屋企,叫我呀媽倒杯水比佢,我呀爸叫我呀媽吾好叫我倒- -
佢驚我落毒藥? 我最憎係呢次~ 

其實我覺得我地2個都有錯,佢吾應該威脅我= =仲有吾應該咁樣hurt我
我都有錯既 應該比呀爸食左先= =我先食~

依家佢見親我都苦兮兮- - 我都冇面見佢

我發呢個貼,係想問下你地點樣(點樣講?喺邊個情況?)度同佢道歉= = 佢見親我就走,冇乜機會= =

我姑姐的經歷:

佢話佢之前同我呀爸打麻雀,輸左好嬲,講左d吾知乜野,比我呀爸吾睬佢一兩個月= =
後來佢道歉,話:算啦吾好意思!上次係我吾小心講左野姐,吾好嬲...
我呀爸吾睬佢= = 之後隔多一兩個禮拜,我姑姐再道歉多次,講番同一堆野

之後先肯原諒- -

但我冇乜勇氣,有時佢好似當我死咁,,係咁hurt我= =
但我亦都冇機會同去say sor~

你地教我點算好?
回復

唔需要故意去咩say sorry/唔開心...人家人成日對,好快冇事
回復 支持 反對

2# kenny-cmk
你吾明啦,我呀爸d性格係咁 成日以為自己大晒 佢un(震)腳我又吾得==
我一日吾道歉,佢就日日吾彩我,希望你明==
回復 支持 反對

嘩...你老竇咁都得...咁小氣既   自己個仔都咁  你老竇好唔玩得喎!
回復 支持 反對

大男人主意
回復 支持 反對

你老豆都幾記仇=0=
回復 支持 反對

阿爸都嬲個仔= ="
回復 支持 反對

-.- say sorry吧
回復 支持 反對

你呀爸好小器呀
回復 支持 反對

我第一眼睇呢..-.-覺得你老豆0k小器..
我諗你都系比d誠意佢睇..
要識得醒水-3-
回復 支持 反對