查看: 4044|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 想玩 [龍珠online] 既入黎睇左先

隻game都未有得玩,我己經有2個活動出事
第一個唔講啦,但呢個真係好離譜
真係要俾想玩既人睇睇!!

事原係一個問答遊戲既活動
大家上龍珠官網就睇到
由8/31-9/15

答哂7條就送仙豆(隨機1/3/5/10粒)
問題亦係隨機,幾十題重複
玩熟左就可以不斷贏仙豆

當時係寫明 "無限次數" 參加
咁有好多人不斷重複玩,包括我
少既幾百粒,多既2千幾粒

今日突然話有人用不當手段 (冇講邊個同乜野手段)
全部人一律扣至10粒!!
以下就係我另一個論壇既post,大家可以去睇下
考慮清楚咁既代理值唔值得幫親....

www.2xxxfun.com/bbs/forum.php?mo ... &extra=page%3D1  (xxx=000)

之前果單轉點事件己經係咁樣敷衍我
我係公司食完lunch就玩
玩左幾百粒仙豆,佢一句玩家使用 "不當手段"
我就做左幾日***仔!!

隻game都未開始,就己經睇到紅心辣椒既 "不該手段" <-----不該請用國語發音!!
我既經驗話俾我知,一隻game好玩到識飛都冇用
個代理 "不該" ,隻game一樣會被摧毀

從呢單野睇到,佢地對 "遊戲事故" 既態度同處理手法
係完全唔講道理既,如果team錯個外掛/玩bug既人
隨時ban哂成隊人A/C !!

"不當手段" 係咪真就唔知,老老實實坐係到答既就肯定變哂***仔!!
活動玩大左就出D咁既屎橋,又算唔算 "不當手段" !?
本來仲諗住叫埋班fd一齊玩.....
最慘我己經買左600點同新手包,唔係一定唔x玩~~~!!
回復

轉貼
此致《龍珠Online》營運小組

此上是官方的解釋,說什麼玩家用不正當手法。你憑什麼說我們用非法手段,我們玩家一次次答題,靠的不是時間是什麼,你拿我們玩家的時間當什麼了。你自己發放活動的時候不想清楚事情後果,一句話就把活動改動,本人花費將近5個小時以上去答題。你一句話就讓我白白浪費我們的時間。還義正言辭的說我們玩家靠非法手段。你不是為了欺騙點擊量是為什麼了什麼。你們自己犯下的錯誤憑什麼讓我們玩家去承受。發放活動之前自己就沒規定多少上限。現在一下宣布每次最多次10個,不是坑爹是什麼。犯下錯誤,不知悔改,還義正言辭的把責任推卸給我們。

真的,我今天看到這個改動,我想罵他,要多難聽就想有多難聽。氣憤之至。
游戲論壇官方,你是不是需要在改動下,恢復100%太變態了。所以改為或者改成只給1個。   你能不能在把玩家想的在SB點。
游戲之家社區是國內領先的綜合性社區之一,是以網絡游戲、熱門討論、綜合娛樂為主體建設和運營,立志成為人氣第一的游戲社區。
游戲論壇是的,我們是喜歡龍珠,打小就喜歡,說實話。七龍珠OL做得並不怎麼好。但是我們依舊喜歡他,因為他陪伴著的我們一起長大。但絕不允許他人借用龍珠來欺騙我們。還強行把責任怪到我們頭上。必須給我一個合理的解釋。
回復 支持 反對

支持你
回復 支持 反對

我希望大家可以比多D意見,叫GM比一個合理的解釋,,依+我地一定唔可以軟弱,如果唔係,到時GM,一定會蝦我地
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

支持你
回復 支持 反對

紅心辣椒呢間公司好差咩
之前玩fs都冇野.d點裝成日更新..有時有d點裝可以用game錢買..
周不時轉..你呢個應該個別問題姐
回復 支持 反對

打gm囉
回復 支持 反對

呢度比2xxx分好
果邊唔知點解走D人入黎爆粗鬧人
然後版主就話罵戰鎖貼
跟住爆粗果個人,幾個鐘後推左一版post去第一頁
咁我個post就冇左.....
回復 支持 反對

紅心辣椒呢間公司好差咩
之前玩fs都冇野.d點裝成日更新..有時有d點裝可以用game錢買..
周不時轉..你呢個應 ...
【疾﹏風】 發表於 7-9-2011 11:38

紅心辣椒我第一次接觸
之前好唔好我唔知

寫明 "不限次數參加"
個活動玩左一個禮拜
跟住突然全世界扣剩10粒....係全世界!

邊個玩家用不法手段? 冇講
用左乜野不法手段? 冇講
要攞10粒係幾分鐘既事

要幾千粒就要幾個鐘
咁你話佢地好唔好??
回復 支持 反對