打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 天龍手記×

不知不覺...玩左天龍都好多年~自從某一次更新...個城大左又靚左~雖然天龍得番好少人...仲要好少人會留意到天龍入面D細微地方
甚至樂古可能都冇人,但我都想係到分享下
天龍生活的一點一滴

洛陽篇:

王府氣派!係唔同D既

店小二~來壺酒唄~

測啥字?!我總覺得我命由我不由天!

上一次來的時候還是兩人,今次卻只剩我了

蘇州篇:

某年某月某日,我在同一個地方影下同一張照片
只是那個穿新手裝的我 早已不知何處去

鸳鸯交頸相靡,我的衷情又往何處訴去?

離情依依 回想亦不過如夢一場

我送別他 亦在送別我的過去

來買東西啦喂~~~

大理篇:

其實好記得依到...因為當時同我一齊企係到的人 係天龍令我最深刻的人 亦係影響我最多的人

還記得那年與你一起種植的地方

提到大理點可以唔提依到!!可惜的是冇咩人去(知)

摘一朵花換你的心

轉一轉視角~心心篇:

差唔多人人都知既心心島~想當年!好多情侶既求婚勝地

講到心心~梗係唔少得心心湖啦~

仲有仲有雁南既心心河!!

依個係需要想像力先睇得出佢係心心哈哈

其實講左咁多...發現原來處處都有我、你、他留下既痕跡
時光既流逝亦不由令人感嘆:人面不知何處去,桃花依舊笑春風
玩到依加,我愛的,愛我的,走既走,消失既消失
可能下一個就係我退出,亦有可能我和某個他先失去聯繫

"遺憾是越努力捉緊這碎片 越難令它重現"

所有曾經的現在的未來的友人,我只想說一句:謝謝可能沒有天長地久,但因為你們我曾經擁有

最後!喜歡的,有同感的,留個言,給一個支持{:15_773:}

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
楓 〞 + 1 估唔到今時今日仲有高質POST睇

查看全部評分

回復

走得就走啦 外掛都可以摺埋既遊戲再DUM錢入去同倒錢落海無分別 而且打架個班都玩到上晒腦 日日提老母 和平既基本上走左9成 無左以前個種溫馨一齊解任呀 走黎走去打三環個D感覺LU
我都好掛住以前拉引打古 3石唔會比人嫌棄既日子
回復 支持 反對

回復 2# 南官彩兒

無左以前個種溫馨一齊解任呀 走黎走去打三環個D感覺LU
十分認同
依家求有人一齊打副都好滿足

BYW 想睇你隻天龍屬圖
回復 支持 反對

粒重樓好閃
自從洗機後我都無心機再搞個視覺包
郁都唔想郁on黎企下望下自己9商就算
回復 支持 反對

回復  南官彩兒

無左以前個種溫馨一齊解任呀 走黎走去打三環個D感覺LU
十分認同
依家求有人一齊打 ...
cth45678910 發表於 27-12-2015 22:56

賣左啦
回復 支持 反對

SOSAD.....放左幾錢
搵日開番天SER嗰AC睇下先
回復 支持 反對

千3
回復 支持 反對

我都好認同女孩子玩天龍系會特別留意細緻即地方, 洛陽的"lonely island"、蘇州的斷橋、大理的鴛鴦湖, 曾經有人對我說過愛上一座城市因為城裡面住著某個人, 這句話隨著時光的流逝, 人去樓空令我感觸越來越深, 有時也問自己遊戲罷了, 或許過了一段時間就能忘記那段段情感, 但是有時候人的記憶就是很奇怪, 越想忘記的越記得越清楚, 每一處的風景都有他們的存在, 正確來說只能留下他們的身影.
回復 支持 反對

往事只能回味
回復 支持 反對

離死期不遠矣
回復 支持 反對